Dikmen Vadisi’nde yıkımlara durdurma

Güncelleme Tarihi:

Dikmen Vadisi’nde yıkımlara durdurma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 00:00

ANKARA Nöbetçi İdare Mahkemesi, Yukarı Dikmen mahallesinde kaçak yapı durumundaki 3 gecekondunun yıkılmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Encümeni kararlarının yürütmesini durdurdu. Dikmen Vadisi halkı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’nin 3 ayrı kararına yer verildi.

Buna göre, Abdurrahman Kansız, Sultan Biçer Seven ve Hanifi Sarıyerlioğlu, gecekondularının kaçak yapı durumunda olması nedeniyle yıkılmasına ilişkin Belediye Encümeni kararlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle ayrı ayrı dava açtılar. Davaları görüşen Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi, dava konusu işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç zararlar doğacağı açık olduğundan, davalı Ankara Büyükşehir Belediyesinin savunması alınıp yeniden karar verilinceye kadar dava konusu işlemlerin yürütmesini durdurdu.

Gölbaşı İş Rehberi hazırlandı

GÖLBAŞI Esnaflar Odası tarafından Gölbaşı İş Rehberi hazırlandı. İlçede faaliyet gösteren tüm esnafların adres ve telefonlarını belirten rehber, Esnaflar Odası tarafından ücretsiz olarak dağıtıldı. Gölbaşı Esnaflar Odası tarafından hazırlatılan iş rehberi Gölbaşılılara dağıtıldı. Yaklaşık 5 bin adet bastırılan iş rehberi 2007 yılına kadar tüm esnafları kapsıyor. Gölbaşı Esnaflar Odası Başkanı Hulusi Gürpınar, ilçede böyle bir iş rehberine ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Gölbaşı’nda daha önce de bir rehber hazırlatmıştık. Son değişikliklere göre bu yıl yeni bir rehber yaptırdık. Rehberde esnaflarımızın adres ve telefonların yanı sıra, Gölbaşı’nın tarihi, nasıl kurulduğu, kimlerin nasıl emek verdiği gibi çok güzel konularda vardır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!