Dijital bağımlılığa kitap molası

Güncelleme Tarihi:

Dijital bağımlılığa kitap molası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2024 16:27

Özel Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Derinöz, dünyada giderek yaygınlaşan dijital bağımlılığa dikkat çekmek ve önüne geçebilmek adına hastane olarak bir proje başlattıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Bilimsel verilere göre dünyada 210 milyon kişinin internet ve sosyal medya bağımlılığından muzdarip olduğunu söyleyen Op. Dr. Derinöz, “Hastanemizin tüm birimlerinde görev yapan hekiminden, hemşiresine temizlik personelinden güvenlik görevlisine hastane çalışanları her gün düzenli olarak 10 dakika kitap okuyor. Hastaneye gelen hasta ve yakınları için kafeterya, dinlenme alanlarına kitaplıklar yapılıyor” dedi. Op. Dr. Derinöz, özetle şunları söyledi:

DSÖ, DİJİTAL BAĞIMLILIĞI HASTALIK KATEGORİSİNE ALDI

“Hayatımızın her alanında vazgeçilmez kolaylıklar sağlayan dijital ve teknolojik gelişmeler, bir yandan da bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Yapılan araştırmalar telefon, internet ve sosyal medya kullanımının bağımlılık düzeyine ulaştığını ortaya koyuyor. Japonya başta olmak üzere bazı Uzakdoğu ülkelerinde dijital bağımlılık tedavi merkezleri açıldığını medyaya yansımalarından okuyoruz. Dünya Sağlık Örgütü de dijital bağımlılığı madde bağımlılığı gibi hastalık kategorisine aldı. Bilgisayar başında geçirilen uzun sürelerle birlikte hareketsiz yaşam, fastfood beslenme, obezite, ruh sağlığı bozulması, görme bozukluklarının yanı sıra özellikle çocukları asosyal hale getirdiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Dijital bağımlılığa kitap molası

‘BAĞIMLI OLMA HAYATI ISKALAMA’

Bilimsel veriler, dünyada 210 milyon kişi internet ve sosyal medya bağımlılığından muzdarip olduğunu gösteriyor. Türkiye'de ise 12-18 yaş grubu gençlerin yüzde 3,6'sı internet ve teknoloji bağımlısı, yüzde 21,8'i ise bağımlılık sınırında yer alıyor. Hastane olarak ‘Dijital Bağımlılığa’ dikkat çekmek için ‘ Dijital Bağımlı Olma Hayatı Iskalama’ mottosuyla bir farkındalık çalışması başlattık. Bu kapsamda hastanemizin tüm birimlerinde görev yapan hekiminden, hemşiresine temizlik personelinden güvenlik görevlisine hastane çalışanları her gün düzenli olarak 10 dakika kitap okuyor. Hastaneye gelen hasta ve yakınları için kafeterya, dinlenme alanlarına kitaplıklar yapılıyor. Amacımız bu konuda toplumun her kesiminde bu farkındalığı oluşturabilmek.”

Haberin Devamı

Dijital bağımlılığa kitap molası

Dijital bağımlılığa kitap molası

BAKMADAN GEÇME!