Dev sahnede gençler bir daha devleşecek

Güncelleme Tarihi:

Dev sahnede gençler bir daha devleşecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2008 00:00

Ankara Hürriyet’in birincisini geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirdiği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nın ikincisi, 2009’da gerçekleşecek. Başvurular, başladı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

YARIŞMAYA katılmak isteyen okul grupları, başvuru formlarını Ankara Hürriyet’in Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) No:102 adresindeki binasına gelerek alacaklar. Teknik şartnamede öngörülen şekilde hazırlanacak başvuru dosyaları, yine aynı adrese elden teslim edilecek. Her grup, organizsyon komitesi ve Ankara Hürriyet gazetesi yetkilileri ile yürütecekleri diyalog için kendi istedikleri bir öğretmen ya da okul öğrencisini ’grup sorumlusu’ olarak seçecek ve bildirecekler.

ÖDÜLLER VE JÜRİ SÜRPRİZ OLACAK

BİRİNCİ Genç Nota Yarışması’nda, çeşitli kategorilerde birincilik elde eden gruplara, ayrı ayrı 5 bin YTL ödül verilmişti. Yarışmaya kısa bir süre kala açıklanan ödüller, genç müzisyenler arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Genç Nota Yarışması’nın ikincisinde de ödüller, ilerleyen dönemde açıklanacak. Yine ilk yarışmada jüri masasında, Manga grubunun solisti Ferman Akgül, rock şarkıcısı Gökçe, keman ustası Tolga Çebi, program yapımcısı Hicri Bozdağ ile Ankarra Hürriyet’ten Levent Seğmen yer almıştı. Bu eğitim öğretim yılında gerçekleşecek Genç Nota II’de de jüri, gençlerin hem çok seveceği, hem de çok güveneceği isimlerden oluşacak.

İLK YARIŞMADA NELER OLMUŞTU

32 okuldan 34 müzik nungrubu aylarca hazırlandığı Genç Nota I’de, icra dalında birinciliği Yahya Kemal Beyatlı Lisesi kazanmıştı. Düzenleme dalında birinciliği Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları alırken, Beste Dalında Birinciliği Kocatepe Mimar Kemal Lisesi kazanmıştı. En İyi Kız Solist Aydınlıkevler Anadolu Lisesi’nden Tuğba Ceral, En İyi Erkek Solist Özel Bilim Koleji’nden Sercan Atlı seçilmişti.

Kazanan her müzik grubuna 5 bin YTL’lik ödülleri sunulurken, kazanan öğrencilere bir yıllık Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri ücretsiz giriş kartı da verilmişti. "Jüri Özel Ödülü" ve "Gelecek Vaadeden Enstrümanist" başlıklı iki yeni kategori belirleyen jurinin seçimine göre Jüri özel ödülü Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’ne verilmiş, "Gelecek vaadeden enstrümanist" ödülünü ise Altındağ İnönü Lisesi’nin bateristi Egemen Işık kazanmıştı.

Ödül törenin ardından ünlü grup Manga gençlere hayatları boyu unutamayacakalrı bir müzik şöleni sunmuştu.

Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer törende yaptığı konuşmada şöyle demişti:

"Başkent’in en büyük salonunda, en büyük sahnesinde gün boyu 6 bini aşkın izleyiciye seslenen liseli gençlerin heyecanını, şu an daha iyi anlıyorum. Üç gün boyunca, Genç Notalar başımızı döndürdü, gözümüzü doldurdu. Sadece genç notaları değil, genç anları da yaşattılar bize. Onlar bize gençliği aktardılar. Biz de geçmişimizden sıyrılan, başını kaldıran genç anlarımızı, genç anılarımızı, yeniden ürettik.

Gençlerimize, çağdaş tutumları, sevgi, empatiyle bütünleşen sonsuz yetenekleri ve bize aktardıkları duygular için sonsuz teşekkür ediyoruz."

PROFESYONEL TEKNİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

BU eğitim ve öğretim yılında gerçekleşecek Genç Nota II’de birinci yarışmadan farklı olarak, bütün okul gruplarına profesyonel teknik danışmanlık hizmeti verilecek.

Başkent’in dinamik firmalarından Organizer, başvuruların sona erip yarışmacı okulların kesinleşeceği 5 Ocak 2009 tarihinden yarışmanın yapılacağı 2 Mayıs 2009 tarihine kadar, genç müzisyenlerin karşılaştıkları her türlü teknik sorun ile ilgili danışmanlık hizmeti verecek. Organizer’in ortaklarından Yıldıray Yıldız, "Peşimizden gelen insanlar olsun istiyoruz. Ankara’da da rekabet olsun istiyoruz. Türkiye müziğini şu anda İstanbul yürütüyor. Ama yabancı ülkelere bakınca her bölge farklılık gösteriyor. Sound’u her bölgede farklı hissedersiniz. Biz de bunu sağlamayı istiyor ve hedefliyoruz" dedi. Organizer, 12 yıllık sürede organizasyon sektöründe yerel ve güçlü bir marka olarak, bu alanda ISO-9001 kalite belgesine sahip tek şirket olmanın gururunu yaşıyor.

TEKNİK ŞARTNAME

1 - Ankara Hürriyet Liseler Arası Müzik Yarışması’na, sadece Ankara’da bulunan devlet liseleri ile özel okulların lise bölümlerinde okuyan öğrencilerin kurdukları müzik grupları katılabilir.

2 - Yarışmacı okul grupları, okul öğrencisi olmayan kişileri gruplarına dahil edemezler. Gruplar, başvuru formlarını okullarının idarelerine onaylatıp, yine okul idaresinden alacakları öğrenci belgeleri ve istenen diğer belgeler ile oluşacak başvuru dosyasını Ankara Hürriyet’e 31 Aralık 2008 tarihine kadar teslim edeceklerdir.

3 - Gruplar, başvuru yaptıktan sonra üyelerindeki değişiklikleri organizasyon komitesine bildirmek zorundadırlar. Bu değişikliklerle ilgili başvurular, en geç yarışmanın yapılacağı tarihten bir hafta (7 gün) öncesine kadar yapılabilecektir.

4 - Yarışmacı grupların üye sayıları, 12 kişiyi geçemez. Grupların düzenleme, koreografi ve benzer nedenlerle üye sayılarının 12 kişiyi geçmesi durumunda, organizasyon komitesine bilgi vererek izin almaları zorunludur.

5 - Yarışma yorum, beste, erkek solist ve kız solist olmak üzere 4 kategoride gerçekleşecektir. Ancak her grup yarışmaya yorum ve beste olmak üzere iki kategoride sadece birer şarkı, toplam en fazla 2 şarkı ile başvurabilecektir. Erkek solist ve kız solist kategorisinin değerlendirmesi, jüri tarafından solistlerin yorum ve beste kategorilerindeki performans dikkate alınarak yapılacaktır. Ayrıca, en iyi enstrüman çalan öğrenciye, ’Gelecek vaat eden enstrümanist’ ödülü verilecektir.

6 - Gruplar, yarışmaya katılacakları şarkıların nota partisyonlarını (davul, bas, gitar, piyano vs.) başvuru sırasında teslim etmek zorundadırlar. Nota partisyonları teslim edilmeyen şarkılar, yarışmaya kabul edilmeyecektir. Gruplar yarışmada seslendirmek istedikleri şarkıları 1 Nisan 2009 tarihine kadar değiştirme hakkına sahiptirler ancak, bu değişiklik organizasyon komitesine yapılacak yazılı başvurunun kabulü ile geçerli olacaktır.

7 - Yarışma, enstrümanların standart kullanımı ile canlı performans esasına dayanmaktadır. Yarışma sırasında herhangi bir enstrümanın teknolojik özellikleri kullanılarak, önceden kaydedilmiş, tasarlanmış ses, nota ya da efekt dizinlerinin kullanılması yasaktır. Böyle bir durumun tespiti, diskalifiye nedeni sayılacaktır.

8 - Her okul adına, sadece bir grup yarışmaya katılabilecektir. Ayrıca okul grupları, üyeleri içinde sol elini kullanan ve bu nedenle sahnenin teknik düzeninde değişiklik gerektiren müzisyenler olması halinde, bu durumu başvuru sırasında organizasyon komitesine bildirmek zorundadırlar.

9 - Yarışmaya, toplumun genel etik değerlerine, yasal düzenlemelere aykırı şarkılar ile siyasi nitelikle mesaj içeren şarkılarla başvuru yapılamaz. Organizasyon komitesi, herhangi bir grup ya da şarkının yarışmaya katılımı konusunda her türlü tasarrufta bulunmaya tam yetkilidir.

10 - Yarışma 2 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilecektir. Yarışma saati, salonun teknik düzenlemesi gibi konular ilerleyen dönemlerde organizasyon komitesi tarafından katılımcı gruplara doğrudan bildirilecektir.

11 - Organizasyon komitesi, yarışmanın yapılacağı tarih ve saate kadar her türlü ara karar, değişiklik ve düzenleme ile bunların katılımcılara duyurulması konusunda tam yetkili ve sorumludur. Başvuruda bulunup yarışmaya katılacağı kesinleşmiş bütün gruplar, bu şartları peşinen kabul etmiş sayılır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!