Dev sahnede gençler bir daha devleşecek

Güncelleme Tarihi:

Dev sahnede gençler bir daha devleşecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 00:00

Ankara Hürriyet’in birincisini geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirdiği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nın ikincisi, 2009’da gerçekleşecek. Başvurular başladı.

İLK YARIŞMADA NELER OLMUŞTU

32 okuldan 34 müzik nungrubu aylarca hazırlandığı Genç Nota I’de, icra dalında birinciliği Yahya Kemal Beyatlı Lisesi kazanmıştı. Düzenleme dalında birinciliği Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları alırken, Beste Dalında Birinciliği Kocatepe Mimar Kemal Lisesi kazanmıştı. En İyi Kız Solist Aydınlıkevler Anadolu Lisesi’nden Tuğba Ceral, En İyi Erkek Solist Özel Bilim Koleji’nden Sercan Atlı seçilmişti.

Kazanan her müzik grubuna 5 bin YTL’lik ödülleri sunulurken, kazanan öğrencilere bir yıllık Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri ücretsiz giriş kartı da verilmişti. "Jüri Özel Ödülü" ve "Gelecek Vaadeden Enstrümanist" başlıklı iki yeni kategori belirleyen jurinin seçimine göre Jüri özel ödülü Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’ne verilmiş, "Gelecek vaadeden enstrümanist" ödülünü ise Altındağ İnönü Lisesi’nin bateristi Egemen Işık kazanmıştı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

YARIŞMAYA katılmak isteyen okul grupları, başvuru formlarını Ankara Hürriyet’in Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) No:102 adresindeki binasına gelerek alacaklar. Teknik şartnamede öngörülen şekilde hazırlanacak başvuru dosyaları, yine aynı adrese elden teslim edilecek. Her grup, organizsyon komitesi ve Ankara Hürriyet gazetesi yetkilileri ile yürütecekleri diyalog için kendi istedikleri bir öğretmen ya da okul öğrencisini ’grup sorumlusu’ olarak seçecek ve bildirecekler.

ÖDÜLLER VE JÜRİ SÜRPRİZ OLACAK

BİRİNCİ Genç Nota Yarışması’nda, çeşitli kategorilerde birincilik elde eden gruplara, ayrı ayrı 5 bin YTL ödül verilmişti. Yarışmaya kısa bir süre kala açıklanan ödüller, genç müzisyenler arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Genç Nota Yarışması’nın ikincisinde de ödüller, ilerleyen dönemde açıklanacak.

Yine ilk yarışmada jüri masasında, Manga grubunun solisti Ferman Akgül, rock şarkıcısı Gökçe, keman ustası Tolga Çebi, program yapımcısı Hicri Bozdağ ile Ankarra Hürriyet’ten Levent Seğmen yer almıştı. Bu eğitim öğretim yılında gerçekleşecek Genç Nota II’de de jüri, gençlerin hem çok seveceği, hem de çok güveneceği isimlerden oluşacak.

BÜTÜN GRUPLARA PROFESYONEL TEKNİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

BU eğitim ve öğretim yılında gerçekleşecek Genç Nota II’de birinci yarışmadan farklı olarak, bütün okul gruplarına profesyonel teknik danışmanlık hizmeti verilecek.

Başkent’in dinamik firmalarından Organizer, başvuruların sona erip yarışmacı okulların kesinleşeceği 5 Ocak 2009 tarihinden yarışmanın yapılacağı 2 Mayıs 2009 tarihine kadar, genç müzisyenlerin karşılaştıkları her türlü teknik sorun ile ilgili danışmanlık hizmeti verecek.

Uzun süredir müzik piyasasında Ankara’nın hak ettiği yeri alması için çaba gösteren Organizer’in ortaklarından Yıldıray Yıldız, "Peşimizden gelen insanlar olsun istiyoruz. Ankara’da da rekabet olsun istiyoruz. Türkiye müziğini şu anda İstanbul yürütüyor. Ama yabancı ülkelere bakınca her bölge farklılık gösteriyor. Sound’u her bölgede farklı hissedersiniz. Biz de bunu sağlamayı istiyor ve hedefliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!