Güncelleme Tarihi:
Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta Sincan’ın Törekent Mahallesi’ndeydik. Törekent Mahallesi muhtarı Vedat Seyhan, mahallellerindeki en öncelikli sorunun 331. Sokak ile 330. Cadde kesişiminde yer alan kontrolsüz kavşakta yaşanan trafik sorunu olduğunu belirterek, “Kavşakta herhangi bir sinyalizasyon, hız kesici olmadığından burada tam anlamıyla bir kaos yaşanıyor. Çünkü çevre yolundan gelen ağır vasıta araçlar bu yolu kullanıyor ve oldukça hızlı seyrediyor” dedi. Muhtar Seyhan, soruna ilişkin özetle şunları söyledi:
NE SİNYALİZASYON NE DE HIZ KESİCİ VAR
“Törekent Mahallesi, Sincan’ın en çok nüfus alan mahallelerinden biri. Yeni konutların da yapılmasıyla birlikte her geçen gün nüfus sayısı artıyor. Bir yılda nüfus sayımız 3 bin kişi arttı. Şu anda 10 bin 53 seçmen sayısı, 14 bin de nüfusumuz bulunmakta. Mahallemizin en öncelikli sorunlarından biri 331. Sokak ile 330. Cadde kesişiminde yer alan kontrolsüz kavşakta yaşanan trafik sorunu. Çevre yolundan gelen ağır vasıta araçlar ve sürücü kursu araçları bu yolu kullanıyor. Kavşağın hemen karşısında ise Mehmet Sündüs İçli İlkokulu ve Şehit Yakup Çınar Ortaokulu bulunuyor. Kavşakta herhangi bir sinyalizasyon, hız kesici olmadığından burada tam anlamıyla bir kaos yaşanıyor. Yolda ne sinyalizasyon ne de hız kesici bulunuyor. Veliler, öğrencilerini okula bırakmak için karşıdan karşıya geçerken 10 -15 dakika beklediklerini söylüyorlar. Çocukların bu yoldan tek başına geçme imkânı yok. Oldukça tehlikeli. Çünkü bölgede sürekli kaza meydana geliyor. Okullar açılmadan, sinyalizasyon gelsin. Bu yola artık gerekli önlemler alınsın. Can ve mal güvenliği açısından oldukça risk teşkil ediyor. Biz Hürriyet Ankara aracılığıyla yetkililere seslenmek istiyoruz, bu alanda daha büyük bir kaza yaşanmaması adına lütfen gerekli önlemler alınsın, çağrımıza sessiz kalınmasın.“
KARŞIYA GEÇERKEN AKLA KARAYI SEÇİYORUZ
Kavşakta yaşanan soruna değinen mahalle sakini Sibel Karaca, “Çocukları, okula getirmeye korkar olduk. Basit bir trafik değil aşırı bir yoğunluk oluyor. Sadece yaya geçidi var ama yaya geçidinden bile geçemiyorsunuz. Ağır vasıta araçlar hızlı seyrediyor, sürücü kursu araçları da bu yolu kullanıyor, haliyle acemi olanlar var. Hem kendimiz hem öğrencilerimiz için tedirginiz. Bu yola acilen sinyalizasyon şart” derken bir diğer mahalle sakini Fatma Özdemir ise “Sabahları bu cadde o kadar yoğun oluyor ki karşıdan karşıya geçerken akla karayı seçiyoruz. En az 15-20 dakika karşıdan karşıya geçmek için bekliyoruz. Bir çocuğun kendi başına karşıdan karşıya geçme imkânı yok” ifadelerini kullandı.
TÖREKENT’İN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI
Muhtar Vedat Seyhan, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:
*Nüfus sayımızda yaşanan artışla birlikte okul sorunumuz baş gösterdi. Mahallemizde, bir ilkokul, bir ortaokul bir de lisemiz bulunmakta. Fakat nüfus sayımız da her geçen gün arttığı için okul kapasitesi yetmiyor. Veliler çocuklarını yakın civar mahallelerdeki okullara gönderiyor. Talebimiz, mahallemize bir ilkokul ve ortaokulun daha yapılması. Öte yandan, nüfus artınca mevcut sağlık ocağımız da mahallemize yetmemeye başladı, bu yüzden mahallemize ikinci bir sağlık ocağı yapılabilir.
*Mahallemizde Ahmet Kabaklı Caddesi ve 252. Cadde’den merkeze yani Sincan’a giden EGO otobüsü geçmiyor. Bu bölgede yaklaşık 5 bin kişi ikamet ediyor. Sincan’a giden otobüse binmek için yaklaşık bir kilometre yol yürümek durumunda kalıyorlar. Okula giden öğrencilerimiz, engelli vatandaşlarımız var. Kış ayındayız havalar soğuk birçok kişi bu anlamda mağduriyet yaşıyor. Talebimiz 549 hatlı EGO otobüsünün bu caddelerden de geçmesi. Öte yandan, mahallemizde bulunan durakların da üstü kapatılarak kapalı durak haline getirilebilir.
*252. Cadde’de asfalt ve kaldırım sıkıntımız var. Yol bozuk olduğu için araçlar geçerken zorlanıyor, caddenin kaldırımı da bulunmuyor. İnsanlar ağır tonajlı araçlar geçerken yolun ortasından gitmek durumunda kalıyor. Bu da oldukça tehlikeli. Öte yandan, mahallemizde elektrik hatları bazı caddelerde yer altına alındı fakat sokaklarda hala çalışmalara başlanmadı. En ufak bir rüzgârda veya yağmurda teller birbirine sürtüyor ve elektrik kesintileri meydana gelebiliyor.