Dereler taştı araçlar kaldı

Güncelleme Tarihi:

Dereler taştı araçlar kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 13:53

Ankara’da birkaç gündür devam eden ve önceki gün şehrin batı yakasında taşkınlara neden olan sağanak yağış, bu kez Mamak’ta etkili oldu.

Haberin Devamı

Mamak’ta önceki gün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış Hatip Çayı ve Kantar Deresi’nin taşmasına neden oldu. Ankara-Samsun Karayolu’ndaki trafik taşan sel suları nedeniyle olumsuz etkilendi. Her iki istikamette de trafik kazaları meydana gelirken bazı otomobiller sular nedeniyle mahsur kaldı. Otobüs, kamyon ve TIR’lar geçişlerde zorlanırken, otomobiller ise alternatif yollara yönlendirildi. Özellikle Lalahan, Ortaköy, Gökçeyurdu Mahalleleri'nde yağmurun etkisiyle pek çok ev ve iş yerinde su baskınları meydana geldi. Taşan sular nedeniyle bir pastanede büyük maddi hasar meydana geldi.

İTFAİYE ARACI ÇAMURA SAPLANDI

Bir metreye kadar yükselen sel suları, pastanedeki pek çok malzemeyi sürükleyerek götürdü. Pastanenin işletmecisi, “Akşam saat 20.00 sıralarında bir yağmur yağdı. Sonrasında da sel suları altında kaldı dükkanlar. Çok zararımız var, bütün makinelerimiz hasar gördü. Dükkanın üstündeki evde yaşayan bir ustamız mahsur kaldı. Perişan durumdayız, söyleyecek tek şey var, afet oldu” diye konuştu. Sele maruz kalan başka bir iş yerinin bahçesinde bulunan kümesteki güvercinler de, aniden bastıran selin etkisiyle boğularak telef oldu. Öte yandan, suda mahsur kalan araçlara müdahale için gelen bir itfaiye aracı da çamura saplandı.

Haberin Devamı

YAŞLI ÇİFTİ  İTFAİYE KURTARDI

Öte yandan Mamak Ortaköy’de önceki akşam yağış nedeniyle Hatip Çayı’nın taşması sonucu evlerinde mahsur kalan yaşlı çift, 3 koyun ile bir köpek de Ankara İtfaiyesi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!