Dengeleri koruyup psikolojiyi bozmadık

Güncelleme Tarihi:

Dengeleri koruyup psikolojiyi bozmadık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2022 13:51

Şampiyonluğun en önemli mimarının başkan Faruk Koca ve yönetim kurulu olduğunu vurgulayan Yıldız, “Teknik Direktörümüz Mustafa Dalcı da yarım kalan hikayesini başarı ile tamamladı. Taraftarın gücü de motivasyonumuzu üst noktaya çıkardı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1.Lig’de sezonu şampiyon tamamlayan ve bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazanan MKE Ankaragücü’nde yeni sezon hazırlıkları sürerken, geride kalan futbol mevsiminde alınan başarının yankıları da sürüyor.
Sarı-lacivertli ekibin Futbol Koordinatörü Emre Yıldız, sezon başında hedefi şampiyonluk olarak belirlediklerini ve bu yönde ekip olarak uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirtip, “Sonuçta bu hedefe hep birlikte ulaştık. Ankaragücü, zirvedeyse bu başarının en büyük mimarı başkan Faruk Koca ve yönetim kuruludur” diye konuştu.
Spor Toto 1. Lig’in de kendine göre zorluğu olduğunu ve şampiyonluğa oynanın kolay olmadığını dile getiren Yıldız, şunları söyledi:
“Başta belirlediğimiz hedefe giderken çok iyi olduğumuz zamanlar, bazen de sendelediğimiz anlar oldu. Hiç bir zaman iddamızı ve inancımızı yitirmedik. Yarış içinde elbet puan kayıpları yaşadığınız haftalar oluyor. Bu anlarda, oluşacak stresi kaldırabilecek oyunculara ihtiyaç duyuyorsunuz. Biz de hesaplarımızı yaparken, ligi bilen tecrübeli oyuncular yola çıkma kararı aldık. Hocamızın da bizimle aynı düşüncede olması önemliydi. Mustafa Dalcı, sezon başında, takım içinde adaletli davranırsak sıkıntı yaşamayız demişti. Hocamızın dediği gibi oldu. Yönetim, teknik ekip ve futbolcuların uyumu, şampiyonluk sevincini yaşattı.”

Dengeleri koruyup psikolojiyi bozmadık


BAŞKANIMIZ HOCAMIZIN ARKASINDA DURDU

“Teknik Direktörümüz Mustafa Dalcı’nın, önceki sezondan Ankaragücü’nde yarım kalan bir hikayesi vardı. Başkan Faruk Koca, o dönem yöneticiydi. Mustafa hoca iyi bir izlenim bırakmış ki başkanımız kendisini yeniden takımın başına getirdi. Dışarıdan eleştiriler oldu. Buna rağmen başkan Koca, Mustafa hocada karar kıldı. Sezon içinde de taraftarlardan bazı maçlarda tepkiler geldi. Ancak başkan, hocamızın arkasında durdu. Ona sahip çıktı ve inancını ve desteğini yineledi. İyi ki de bu kararı vermiş. Sonuçta bu yarışı şampiyon bitiren biz olduk. Mustafa Dalcı’ya teşekkür etmemiz gerekiyor. Takım içindeki dengeleri çok iyi korudu. Hangi oyuncunun sırası geldiyse hoca ona şans verdi. Bütün oyuncular da bunun farkına varmıştı. Kim hazırsa onun oynayabileceğini anladı. Hocamız çok iyi bir işçilik çıkardı.”

KAYBEDERKEN DE POZİTİF BİR ETKİ OLUŞTU

“Zorlu maratonda çekişmeli yarış devam ederken paniğe hiç kapılmadık. Beklemediğimiz sonuçlar aldığımız haftalarda, puan kayıpları yaşadığımız dönemde soğuk kanlı kalabildik. Takımla her anı yaşayan biriyim. Kazanılan ve kaybedilen her puanın bize müthiş bir pozitif etkisi oldu. Genele baktığımız zaman yaşanılan her şey iyi ki yaşanmış diyoruz. Ne yaşandıysa takıma olumlu yansıdı. Şampiyonluk yolu, çetin ve zorluklarla dolu. Bu yarışta ayakta ve sağlam kalabilmeniz için psikolojinizin güçlü olması gerekiyor. Her şeye rağmen biz de psikolojimizi güçlü ve diri tuttuk. Sıkıntılı süreçte birbirimize destek olduk. Moralimizi her zaman yüksek tatmaya özen gösterdik.”

BU CAMİA BÜTÜNLÜK İÇİNDE HAREKET ETMELİ

“Ankaragücü taraftarı birlik olduğunda çok başka, çok farklı bir güç ortaya çıkıyor. Camia kenetlendiğinde bu takımın baş edemeyeceği bir rakibi yok. Son haftalardaki kritik maçlarda taraftarımızın çok büyük desteği oldu. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Umarım destekleri Süper Lig’de de devam eder. 1. Lig’in zorluk derecesi yüksek. Her sezon 8-9 takım kadrosunu şampiyonluk hedefi ile oluşturuyor. Oynadığınız her takım belli hedefi olan takımlar. Yarışta, yönetimsel ve psikolojik etkenler ortaya çıkıyor. Çok kaliteli takımlar olmasına rağmen yönetimsel ve psikolojik faktörlerden dolayı sıkıntı yaşayanlar oluyor. Biz bu anlamda, rakiplerimizin önüne geçtik. Bunu hem saha içi sonuçları hem de geldiğimiz yern açısından rahatlıkla söyleyebilirim.”

OYUNCULAR MÜCADELEDEN HİÇ VAZGEÇMEDİLER

“Saha dışında başkan, yönetim ve teknik direktörün başarısı kadar saha içinde oyuncuların gösterdiği mücadeleye de ayrı bir paragraf açmak lazım. Ligin başından sonuna kadar bu şampiyonluğa inanan ve bu hedeften hiçbir zaman vazgeçmeyen, mücadelenen r ezaman içinde olan bir oyuncu gurubumuz vardı. Kaybettiğimiz, moralimizin bozulduğu zamanlar elbet oldu ama oyuncuların gösterdikleri reaksiyon ve mücadele bu şampiyonluğu kazanmamızda büyük etkendi. Türkiye’de teknik direktörlerle ilgili çok hızlı karar veriliyor. Bu anlayışın değişmesi lazım. Ligde, çok iyi kadroları olmasına rağmen teknik direktörlerine sabır göstermedikleri için başarısız olan kulüpler var. Bizim takımın üst üste puanlar kaybettiği ve taraftarın da tepkisinin yükseldiği dönemde başkanımız biraz paniklese ve teknik direktör konusunda farklı bir karar alsa sıkıntı yaşardık. Faruk Koca’nın dik duruşu ve istikrar düşüncesi bizi başarıya götürdü.”

 

Haberin Devamı

YUSUF ABDİOĞLU KARAR AŞAMASINDA

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün Süper Lig’e yükselmesinde ortaya koyduğu performans ve savunmada oynamasına rağmen attığı kritik gollerle öne çıkan oyuncusu Yusuf Abdioğlu için Spor Toto 1. Lig ekibi Samsunspor ısrarını sürdürüyor. Adanaspor’dan orta saha oyuncusu Celil Yüksel’i renklerine bağlayan Karadeniz temsilcisi, defansını da Yusuf Abdioğlu ile güçlendirmeyi planlıyor.
Samsunspor Bakanı Yüksel Yıldırım’ın Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile görüşüp sözleşmesi süren Yusuf Abdioğlu’nun transferi konusunda uzlaşı yolu arayacağı ifade edildi.
Sözleymesinin sürdüğü Ankaragücü’ndeki durumu kesinlik kazanmayan ve Yusuf Abdioğlu ile Spor Toto 1.Lig’in yeni ekibi Sakaryaspor’un da ilgilendiği gelen bilgiler arasında.
MKE Ankaragücü’nün genişletilmiş oyuncu havuzunda ismi bulunan Keçiörengücü’nün forveti Emeka Eze için ise Süper Lig ekibi Konyaspor ile birlikte, Spor Toto 1 Lig temsilcileri Samsunspor ve Çaykur Rizespor’un nabız yokladığı ileri sürüldü.

 

Haberin Devamı

U-19 TAKIMI GALİP

Ankaragücü, U-19 Ligi maçında deplasmanda karşılaştığı Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 2-1 yendi.
Sarı - lacivertlilerin gollerini, Arda Kumru ve Eren Altındaş attı.
U-16 Elit Gelişim Ligi, play-off çeyrek final maçına çıkan MKE Ankaragücü U16 takımı ise Trabzonspor U16 takımı ile karşılaştı.
Başkent ekibi sahadan 2-0 yenik ayrılarak yarı final şansını kaybetti.

GÖÇER’DEN 2 MADALYA

Ankaragücü kulübünün amatör branşlarda yarışan sporcuları dereceler almayı sürdürüyor.
Giresun’da 25-28 Mayıs tarihleri arasında yapılan Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonasında mücadele eden Rabia Göçer 51 kilo kategorisinde; koparmada 45 kg, silkme de 53 kg ile Türkiye üçüncüsü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!