Denetimler devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Denetimler devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2020 00:20

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında, ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ sloganıyla yayımlanan genelge kapsamında, Ankara’da dün denetim yapıldı.

Haberin Devamı

Pursaklar’daki denetime, Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ile zabıta ekipleri katıldı. Denetim kapsamında, ilçede bulunan lokantalar, kuaförler ve kırtasiyeler denetlendi, vatandaşlar maske konusunda uyarıldı. Ayrıca otobüs ve dolmuşlar da denetime tabi tutuldu. Kurallara uymayanlar uyarıldı. Pursaklar belediyesi temizlik ekipleri de cadde ve sokakları dezenfekte etti.

Denetimler devam ediyor


AMAÇ REHBERLİK ETMEK

Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız, denetimlerin aynı zamanda rehberlik etme amacı da taşıdığını belirterek, “Vatandaştan da esnaftan da yardımcı olmalarını istiyoruz. Bakan’ımız, Ankara’da memnuniyet verecek derecede düşüş olduğunu açıkladı. Yine de biz bunu yeterli görmüyoruz. İlçemizde mevcut vaka sayılarını aşağı çekmek için denetimleri sürdürmek gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Yıldız, önceki gün itibarıyla ilçede yaklaşık 40 kişiye maske takmamaktan, 6 kişiye de filyasyon tedbirlerine uymamaktan ceza uyguladıklarını kaydetti.

İŞİ SIKI TUTMALIYIZ

Yaklaşık 8 aydır pandemiyle mücadele konusunda titiz davrandıklarını, Bilim Kurulu ve bakanlıkların genelgeleri doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ise şunları söyledi: “Sağlık Bakanı’mızın Ankara’daki vaka sayılarında düşüş görüldüğünü söylemesi bizi çok mutlu etti, motivasyonumuzu arttırdı. Bu virüsten kurtulana kadar işi sıkı tutmak zorundayız.” ifadelerini kullandı. 

Denetimler devam ediyor


MASKE, MESAFE, HİJYEN

Haberin Devamı

Etimesgut’taki denetimlere katılan Etimesgut Kaymakamı İzzettin Sevgili ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, pazar yerleri, toplu taşıma araçları, pazar yerleri, parklarda sosyal mesafe ile maske denetimi yaptı, esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe, hijyen konusunda uyarılarda bulundular.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!