Demokrasinin ilk basamağı muhtarlık olmuştur

Güncelleme Tarihi:

Demokrasinin ilk basamağı muhtarlık olmuştur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 15:35

Ankara Valiliği’nin 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Muhtarlar Buluşması’nın açılışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ “Demokrasi kültürümüzün ilk basamağı, muhtarlık olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Muhtarlığın, hayatın her alanına temas eden bir müessese olduğunun altını çizen Soylu, “Sizler seçimle gelmiş insanlarsınız. Ve seçim, demokrasinin en keskin kılıcıdır. Eğer kendinizi muhtar odasına kapatır, evrak, mühür işi olanların yolunu gözleyerek bir sonraki seçime ulaşırsanız biliniz ki millet önünüze kötü bir karne koyacaktır” diye konuştu. Bakan Soylu, konuşmasının sonunda tek tip muhtar kimlik kartlarının hazırlandığını ve yakın zamanda dağıtılacağını söyledi. 

YENİ DÜZENLEME TALEBİ

Ankara Valisi Ercan Topaca da vatandaşların her derdini, sıkıntısını çözmek için, gece gündüz çalışan muhtarların, devletin, en ücra köşeye uzanan eli, gözü ve kulağı olduğunu söyledi. Topaca, muhtarların görev ve yetkilerinin günün şartlarına göre düzenlenmesinin, kamu hizmetlerinin daha etkili ve verimli sunulması açısından faydalı sonuçlar vereceğini dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!