Kaan TECELLİ
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 00:00
Başkent Üniversitesi’nin Geleneksel Hamsi Kokteyli yapıldı. Kokteylde sunulan 150 çeşit hamsili yemek için 2 tondan fazla halsi kullanıldı.
BAŞKENT Üniversitesi tarafından düzenlenen Geleneksel Hamsi Kokteyli için 2 bin 200 kilo hamsi pişirildi. Konuklara Hamsi ile yapılmış 150 çeşit
yemek, 30 çeşit tatlı sunuldu. Aralarında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da yer aldığı iki bin kişilik kalabalık davetli topluluğu Karadeniz mutfağının farklı lezzetlerini tattı.
15 gündE HAZIRLANDILARDemirel "Hamsi Karadeniz’in kralıdır. Türk halkının gönlünde çok müstesna bir yeri vardır" dedi. Unakıtan da hamsinin ekonomiye büyük katkısı olduğunu belirterek "
Balık unu yapımında kullanılması açısından da sanayiye etkisi vardır.
Hamsiyi seviyorum" dedi. Rize’den getirtilen 2 bin 200 kilo hamsinin kullanıldığı ve 15 günlük bir hazırlık sonrası sunulan yemekler arasında Hamsi Çorbası, Hamsili Börek gibi geleneksel Karadeniz yemekleri vardı.
Kimler katıldı
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, davetin ev sahipliğini üstlendi. Kokteye MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Ankara Valisi Kemal Önal, Yaşar Nuri Öztürk, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, eski bakanlar ve ATO Başkanı Sinan Aygün de katıldı.