Demirel: Esnafımızı yalnız bırakamayız

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Esnafımızı yalnız bırakamayız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2021 00:35

Etimesgut Belediyesi’nin pandemi döneminde zor durumda kalan esnafa bin 200 TL’lik nakdi destek yardımı Belediye Meclisi’nde MHP, AK Parti ve CHP oyları ile kabul edildi. Başkan Enver Demirel, “Zor durumda kalan esnafımızı yalnız bırakamayız” dedi.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediye Meclisi, pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa bin 200 TL nakdi destek yardımını görüşmek için önceki gün Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında olağanüstü toplandı. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, esnafa yapılacak nakdi yardımın yerel yönetimler açısından bir ilk olduğuna dikkat çekerek, “Esnafımızın ayakta kalması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Demirel, şunları söyledi:

BU DURUMA SEYİRCİ KALAMAYIZ

“Pandemi sürecinde belediye olarak dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile engellilere yönelik önemli sosyal destekler sağlıyoruz. Esnafımız da pandemide sıkıntılı günler yaşıyor, tam kapanma günlerinde iş yerini açamıyor. Birçok esnafımız yasada belirtilen dar gelirli grubunda yer aldı. Böylesine bir dönemde zor durumda kalan esnafımızı yalnız bırakamayız. Ortada da ciddi bir sağlık sorunu, bu sorunun beraberinde getirdiği olumsuzluklar var. Biz bu duruma seyirci kalamayız, görmezlikten gelemeyiz. Gerekli hukuki araştırmaları yaptık ve kriterlerimizi belirledik.” Destek paketi, MHP, AK Parti ve CHP oyları ile kabul edilirken, İYİ Parti Grubu’ndan 5 üye, “Belediyenin böyle bir yetkisi yok” diyerek çekimser kaldı.

İŞTE YARDIM ŞARTLARI

Haberin Devamı

*Pandemi koşulları sebebiyle dar gelirli duruma düşen, gelir vergisi, kurumlar vergisi veya basit usulde vergilendirmeye tabi esnaf, sanatkar, çiftçi ve diğer işletme ve şirket sahipleri yardım kapsamına alındı.
*Gelir vergisi, kurumlar vergisi veya basit usulde vergilendirmeye tabi esnaf bu destekten yararlanabilecek.
*Faaliyet konusu kuyumculuk, inşaat şirketi ve müteahhitlik faaliyeti, döviz alım-satım bürosu, akaryakıt istasyonu, oto alım-satım galeri faaliyetleri olan esnaf ve işletmeciler sosyal yardım kapsamı dışında bırakıldı.
*Müracaatta ikâmet belgesi ve 2020 yılı vergi matrahını veya tahakkuk eden vergiyi gösterir vergi levhası belge sureti veya vergi tahakkuk evrakı istenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!