Demir Kafes’e MHP’den dava

Güncelleme Tarihi:

Demir Kafes’e MHP’den dava
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 12:56

Plan değişikliğine gidilen “Demir Kafes”le yüklenici firmaya ciddi rant sağlandığını iddia eden MHP İl Başkanı Çetinkaya, “Düzeltilmediği taktirde karara dava açacağız” dedi.

Haberin Devamı

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Eskişehir Yolu’nda Demir Kafes olarak bilinen yarım kalan inşaatla ilgili imar değişikliğine dava açacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve MHP gruplarının “ret” oylarına karşın oy çokluğu ile geçen kararın ciddi emsal artışı içerdiğini belirten Çetinkaya, “Demir Kafes” olarak bilinen yapıya ilişkin hazırlanan raporla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yüklenici firmaya rant iddiası

Büyükşehir Belediyesi’nin alınan kararla zarara uğratıldığını öne süren Çetinkaya, “Kamuoyunda ‘Demir Kafes’ olarak anılan Eskişehir Yolu’ndaki ucubenin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı bütçesine ciddi zararlar verdiği ve atılacak her türlü adımda bu zararın telafi edilmesinin yollarının aranması gerekmekte iken ihaleden sonra emsal artışı meydana getirilerek yüklenici firmaya rant sağlama yoluna gidildiği görülmektedir” dedi.
Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Yapı güvenliği yönünden sıkıntılı

“Afet Yönetmeliği hükümlerine uyulacağı ve jeolojik yönden gerekli kontrollerin yapılmasını öngören plan notları öneri planda yer almıyor.
Söz konusu alanın metro inşaatı güzergahında olması ve atıl durumda olması nedeniyle yapı güvenliği yönünden ciddi sıkıntıların olabileceği endişesi doğmuştur.

Düzeltilmezse dava açacağız

Meclis kararı kanun, yönetmelik ve şehircilik ilkelerine açıkça aykırı. Belediye Meclisi’nin aldığı bu karara askı süresi içerisinde vatandaşlarımızın itiraz edeceğine inanıyoruz. Düzeltilmediği taktirde Meclis kararının iptali dava açacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!