Demetevler’de kırmızı alarm

Güncelleme Tarihi:

Demetevler’de kırmızı alarm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2022 15:26

Başkentteki 16 hava izleme istasyonu verilerinden sadece üçü dün sabah ‘iyi’ seviyede ölçüldü. Demetevler’de ise dün yapılan ölçüm sonucu hava kalitesi ‘sağlıksız’ seviyeye ulaştı.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara genelinde geçen yıl sekiz farklı noktada yer alan hava kalite izleme istasyonlarının sayısını 16’ya çıkardı. İstasyonlardan dün sabah saat 10.00’da alınan verilere göre sadece Çankaya’da iki ve Yenimahalle’nin Batıkent semtindeki bir istasyonda hava kalitesi ‘iyi’ olarak ölçüldü.

Demetevler’de kırmızı alarm



Yenimahalle Demetevler’deki istasyon verilerine göre ise bir süredir artış eğiliminde olan hava kirliliğinin dün sabah son 72 saatin pik noktasına ulaştığı gözlendi. Dün sabah bölgede yapılan ölçümün sonucu ‘sağlıksız’ oldu ve ‘hassas gruplar ciddi sağlık sorunları yaşayabilir. Açık hava sporları, bisiklet sürmek, açık havada yürüyüş ve dışarıda piknik yapmak için kötü bir hava’ uyarısı yapıldı. Kentteki diğer istasyonlarda dün sabah yapılan ölçümler ise şöyle oldu:

Demetevler’de kırmızı alarm


DOKUZ ‘ORTA’ ÜÇ ‘HASSAS’

Keçiören, Kayaş, Mamak, Bahçelievler, Etlik, OSTİM, Sincan, Törekent, Polatlı ‘orta’ seviye olarak ölçüldü ve ‘hava kalitesi uygun olup, hava kirliliğine hassas gruplar orta düzeyde etkilenebilir’ notu düşüldü. Siteler, Ulus ve Etimesgut’taki ölçümler ise ‘hassas’ seviyeyi gösterdi. Üç bölge için ise ‘hassas’ gruplar için sağlık etkileri oluşabilir’ uyarısı yapıldı. Nüfusu 2021 yılında en kalabalık ilçe olarak hesaplanan Çankaya’daki iki istasyonda ve Batıkent’te bir istasyonda yapılan ölçümlerde ise hava kalitesi ‘iyi seviyede’ olarak belirlendi.

Demetevler’de kırmızı alarm


SON 72 SAATİN EN YÜKSEĞİ

Haberin Devamı

2021 yılı nüfusu 703 bin 809 olarak hesaplanan Yenimahalle’ye bağlı Demetevler, dün sabahki ölçümlere göre Ankara’da hava kirliliğinin sağlıksız olduğu tek bölge oldu. Demetevler için hazırlanan 72 saatlik hava kalitesi grafiğine göre ise dün sabah saatlerinde bölgedeki hava kirliliğinin pik yaptığı görüldü. 5 Şubat’ta orta seviye olan hava kirliliğinin 6 Şubat’ta hassas seviyeye 7 Şubat’ta ise ‘sağlıksız’ seviyeye ulaştığı görüldü.

Demetevler’de kırmızı alarm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!