Dayanışma günü

Güncelleme Tarihi:

Dayanışma günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2023 14:28

Avrupa Birliği’nin(AB) temellerinin atıldığı 9 Mayıs Avrupa Günü, Ankara’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Kutlamalar, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ‘Dayanışma’ temasıyla yapıldı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu yıl ‘Dayanışma’ temasıyla kutlanan Avrupa Günü kapsamında ilk olarak ‘Birlikte Güçlüyüz’ sloganı ile düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği(TFMD) ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliği ile deprem bölgesinden fotoğrafların yer aldığı dijital serginin açılışını AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kemal Bozay ve TFMD Başkanı Rıza Özel yaptı.

Dayanışma günü

Irit Lilian, Sheila Stanton, Jurgen Schulz, Carmen Wijnands

SANATLA İYİLEŞME

Serginin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Bozay, deprem bölgesine gelen Avrupalı yardım ekiplerinin çalışmalarına değinerek, “Türk devleti ve Türk milleti depremin hemen ardından başta AB olmak üzere tüm dünyadan gelen bu desteği asla unutmayacaktır” dedi. Büyükelçi Landrut ise zor zamanlarda Türkiye ile birlikte durmanın önemine vurgu yaparak, “İnsanların sanattan daha güzel bir şekilde bir araya getiren çok az şey vardır. İster müzik ister fotoğraf isterse resim olsun. Sanat her zaman kendimizi, kültürlerimizi ve ortak insanlığımızı ifade etmenin en iyi yoludur. İşte bu nedenle depremin açtığı yaraların sarılmasına da yardımcı olacağını umuyorum” diye konuştu. Rıza Özel de depremlerde 26 gazetecinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, yaşanan bu büyük felaketin dayanışmanın gücünü de ortaya koyduğunu aktardı. Program daha sonra CerModern’in avlusunda gerçekleşen resepsiyonla devam etti. Resepsiyona çok sayıda büyükelçi ve davetli katıldı. Resepsiyonun ev sahipliğini eşi Brigitte Landrut ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou ile yapan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, konukları kapıda karşıladı.

Haberin Devamı

Dayanışma günü

Haberin Devamı

Brigitte Landrut, Nikolaus-Meyer Landrut

Dayanışma günü

Vasyl, Kateryna Bodnar

Dayanışma günü

Sharmila Sing, Johannes Wimmer

Dayanışma günü

Jan Psenica, Juliana Benova

Dayanışma günü

Birlikte Güçlüyüz’ sloganı ile deprem bölgesinden fotoğrafları içeren dijital sergi, 14 Mayıs’a kadar CerModern’de ziyaret edilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!