Dansçılarımız beğeni kazandı

Güncelleme Tarihi:

Dansçılarımız beğeni kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 00:00

Benimle Dans Eder Misin yarışmasının Ankaralı finalistlerinden Sercenk Yücel ve Yıldız, sergiledikleri performansla göz doldurdu. Sercenk, amacının yurtdışına açılmak olduğunu söyledi.

BAŞKEN’in köklü dans kurslarından Latino Dans Stüdyosu’nun eğitmenlerinden ve aynı zamanda öğrencilerinden olan Sercenk Yücel ve Yıldız, Benimle Dans Eder Misin isimli yarışmanın Ankaralı finalistlerinden.

İki finalist geçtiğimiz günlerde sona eren yarışmada, farklı türde dansları başarıyla gerçekleştirme konusundaki performanslarıyla hem jürinin hem de izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. 23 yaşındaki Sercenk, altı yıldır dans ettiğini belirterek, yarışmanın kendisi için son derece iyi geçtiğini söyledi.

Asena’dan oryantal dersi aldı

DÖRT hafta boyunca diğer finalistlerle aynı evde yaşayan Sercenk, yarışma boyunca en çok oryantal dansta zorlandığını ifade etti. Asena’dan oryantal dersleri alan Sercenk, “Bir erkek için oryantalin esnekliğini vermek çok zor. O yüzden çok zorlandım” dedi.

Jimnastik eğitimi

Çankaya Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar bölümü öğrencisi Sercenk, amacının yurtdışına açılarak dans eğitimine orada devam etmek olduğunu anlattı. Yarışmanın kendisi için de oldukça iyi geçtiğini dile getiren Yıldız ise, küçük yaştan itibaren jimnastik eğitimi alıyor. 18 yaşından itibaren dans eden Yıldız, Ankara’nın en iyi kadın dansçıları arasında gösteriliyor.

Herkes dans öğrenebilir

SERCENK ve Yıldız’a eğitmenlik yapan Galip Emre, iki dansçıdan da övgüyle bahsetti. Hiphop ve break dans denince akla gelen ilk isimlerden olan Emre, oluşturduğu fonksiyonel dans eğitim sisteminden bahsetti. Bu eğitimin kalıplaşmış dans ve müzik akışından çok, kişinin doğaçlama becerisini ön plana çıkaran bir sistem olduğunu anlatan Emre, fonksiyonel dansta her insanın dans edebildiğini ve öğrenebildiğini söyledi.

Dansa bakış açısı

Emre, içerisinde sokak danslarından salon danslarına kadar birçok türü barındıran sistemde, kişinin kendisini üç boyutlu düşünmesi gerektiğini ifade etti. Emre, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kişi oluşturulan figürlerde duruşunu ve vücut açılarını sadece ayna yüzüyle değil, önden, arkadan ve yandan da gözünde canlandırabilmelidir. Bu koordinasyon ve düşünce yapısına ulaşılabilmesi için kişiye eğitim verilir. Bu da dansın mantığıyla birlikte eğitim verilmesini sağlar ve kişinin hem dansa bakış açısını hem de algılama kabiliyetinin gelişmesini sağlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!