Cunta aşkı ‘Son Tango’

Güncelleme Tarihi:

Cunta aşkı ‘Son Tango’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 14:13

Arjantin’de, cunta döneminde geçen bir aşk hikâyesini anlatan Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yeni oyunu Son Tango, Akün Sahnesi’nde prömiyer yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Tiyatrosu, bu sezonun yeni oyunu ‘Son Tango’ ile izleyici karşısına çıktı. Müzik ve danslarını zengin oyuncu kadrosu ile birleştiren oyun cuma günü Akün Sahnesi’nde prömiyer yaptı. ‘Son Tango’ tiyotroseverlerden tam not aldı.
Özcan Özer’in yazdığı oyunu, seyircilerin Kiraz Mevsimi dizisiyle de yakından tandığı Hakan Çimenser yönetiyor. Usta tiyatrocu Mithat Erdemli’nin yardımcı yönetmen olarak yer aldığı oyun, cunta döneminde Arjantin’de geçen bir aşk hikâyesini anlatıyor. Yönetmen Hakan Çimenser, eserle ilgili olarak şunları söylüyor:
“Arjantin’de geçen ve tango ağırlıklı bir oyun. Pedro ve Maria arasındaki aşkı anlatıyor. Bir de Jose diye bir karakter var. Jose kadın tüccarı ama öyle olduğu bir süre sonra ortaya çıkıyor. Oyunda Pedro ve Maria arasındaki ilişkiye dış dünyanın çeşitli unsurlarının nasıl müdahale ettiğini görüyoruz. Kapitalizmin, şu andaki ve geçmişteki süreçte insanların kendi dünyalarıyla ilgili nasıl yanılsamalar yarattığını, insanın içindeki aşk duygusu gibi duyguları nasıl etkilediğini görüyoruz.”

SOSYAL MEDYA UZAKLAŞTIRIYOR

Haberin Devamı

Eskiden birini gördüğümüzde ve onunla tanışmak istediğimizde kendimize bir yol çizerdik. Günümüzde insanlar sosyal medya üzerinden iletişim kuruyor. Kapitalizm bunu çok parlak bir şey gibi sunuyor ve insanlar değerlerinden uzaklaşıyor. Parayı kazanan herkes değerlerinden uzaklaşıyor. Amerikalıların bir lafı vardır: ‘Amerikalılar için din önemlidir para ondan da önemlidir.’

TİYATRONUN YERİNİ TELEVİZYON ALDI

Herkes, televizyona çok alıştı. Halkın tiyatro olarak da bildiği şey de artık televizyon. Tiyatro izleyen bir insan iki tür tepki veriyor. Karşılaştığı şeyi anlamaya çalışıyor ya da ondan etkileniyor. Eğer etkilenmediyse onu artık satın almıyor. Anlamıyorsa bir daha gitme eğiliminde bulunuyor.”

EMEĞİN KARŞILIĞI ALKIŞ

İKİ perde ve yaklaşık iki saat süren oyunun şarkılar, danslar ve tangolardan oluştuğunu söyleyen yönetmen Hakan Çimenser, oyunun hazırlık süreciyle ilgili olarak da şunları dile getirdi:
“Oyunda modern dansçılar, tango dansçıları ve tiyatro oyuncuları var. Herkes dans ediyor ve şarkı söylüyor. Yurt dışındaki oyunlarla aynı ayarda bir şey yaptık. Zor bir süreç oldu. Bu tür oyunların üç ay süresi var. Biz iki ayda çıkardık. İnsan bir şeye uzun bir emek harcıyor. O emeğin tek karşılığı ise seyirci ve alkış. Çok canlı, heyecanlı ve ayakta duran bir oyun oldu. İnşallah insanlar izlemeye gelirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!