Çubuk’un ‘Altın’ kızları

Güncelleme Tarihi:

Çubuk’un ‘Altın’ kızları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2024 10:55

Çubuk’ta gençleri sporla buluşturan Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü’nde yetişen kız çocukları, başarılarıyla uluslararası organizasyonlarda altın madalya sahibi oluyor.  20’ye yakın kız çocuğunu milli takıma kazandırdıklarını ve dünya şampiyonlukları elde ettiklerini belirten kulüp başkanı Ahmet Koçyiğit “Eskiden birçok öğrencimiz Ankara’nın kent merkezi Kızılay, Ulus’a bile çok gitmezdi. Şimdi elde ettikleri başarılarla Makedonya’ya, İtalya’ya, Avustralya’ya, Çekya’ya bile gidiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Judo, tekvando, kick-boks, güreş, okçuluk, tenis… Çubuk’ta kız çocukları hem sporun çeşitli branşlarıyla tanışıyor hem de elde ettikleri başarılarla adını dünyaya duyuruyor.  İlçede bulunan Çubuk Engelsiz Spor Kulübü’ne gelen 450 kız çocuğunun haftanın hemen hemen her günü kulübe gelerek antrenman yaptığını söyleyen Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit, “Bir kız öğrencimizin dünya derecesi, beş kızımızın Avrupa, 10 kızımızın da Balkan derecesi var” dedi. Milli takıma da 20 öğrenci kazandırdıklarını belirten Koçyiğit, Hürriyet Ankara’ya konuştu.

Çubuk’un ‘Altın’ kızları

Çubuk’un ‘Altın’ kızları

Haberin Devamı

20 KIZIMIZ JUDO MİLLİ TAKIMINDA

“Çubuk, Ankara’ya yaklaşık 45 km uzaklıkta, gittikçe gelişen bir ilçe olmasına rağmen her zaman şehir merkezindeki imkânları bulmak kolay olmuyor. Bu spor anlamında da böyle oldu, ilçemizde sporla haşır neşir olan kız çocuklarımızın sayısı oldukça azdı. Daha çok erkek egemen bir anlayış hakimdi bu anlamda. Biz de bu algıyı kırmak için yaklaşık iki yıl önce bir proje, çalışma başlattık. Böylece ilçedeki kızlarımızı sporun çeşitli dallarıyla tanıştırdık. Spor kulübümüzde şu anda bin 500’e yakın sporcumuz var, 450’sini kız öğrencilerimiz oluşturmakta. Kız öğrencilerin sayısı her geçen gün artıyor. Hepsi birbirinden başarılı. Judo, tekvando, kick-boks, güreş, okçuluk, tenis… Kulübümüzde 22 branş var ama kızlarımızın daha çok judo sporuna ilgisi var. 450 kızımızdan 130’unun çeşitli dereceleri bulunuyor, 20 kızımız Judo Mili Takımı'nda yer alıyor. Bir kız öğrencimizin dünya derecesi, beş kızımızın Avrupa, 10 kızımızın da Balkan derecesi var. Yine bir öğrencimiz hem dünya ikinciliği hem de Avrupa birinciliği elde etti. Bu hem ülkemiz hem ilçemiz hem de kızlarımız için son derece gurur verici.

Haberin Devamı

Çubuk’un ‘Altın’ kızları

Çubuk’un ‘Altın’ kızları

EYFEL KULESİ’NDEKİ ANILARINI ANLATIYORLAR

Eskiden ilçede aileler kızlarını sadece bir uğraşları olsun diye spora gönderirdi, şimdi dünya ve Avrupa şampiyonlukları geldikçe kızlarını seve seve, başarı elde etmek için kulübe gönderiyorlar. Bütün branşlarımızda haftanın her günü dersimiz var ama judoya gelen kızlarımız haftanın beş günü kulübümüze geliyor. Kızlar, spora erkeklerden daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Kendilerini geliştirmek adına canla başla çalışıyorlar. Çünkü kız çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde duran bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. İleride birilerinin egemenliği altında olmadan, muhtaç olmadan kendilerini var edebilmeli, hayatlarını kazanmalılar. Öyle de oluyor. Kızlarımız elde ettikleri başarılarla, dünyaya açıldılar. Eskiden birçok öğrencimiz Ankara’nın kent merkezi Kızılay, Ulus’a bile çok gitmezdi. Şimdi elde ettikleri başarılarla Makedonya’ya, İtalya’ya, Avustralya’ya Almanya’ya, Çekya’ya gidiyorlar. Örneğin, bundan iki sene önce Eyfel Kulesi dediğiniz zaman düşünürlerken şimdi çocuklar Eyfel Kulesi’ne gittiklerini ve oradaki anılarını anlatıyorlar. Bu çok sevindirici ve mutluluk verici.“

Haberin Devamı

Çubuk’un ‘Altın’ kızları

Çubuk’un ‘Altın’ kızları

BAKMADAN GEÇME!