Çubuk’ta seçim kavgası

Güncelleme Tarihi:

Çubuk’ta seçim kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 00:00

Esnafın genel kurulunda başkanlığa aday olan iki üyenin taraftarları arasında sözlü tartışma bir süre sonra büyüdü yumrukların konuştuğu kavgaya dönüştü.

Haberin Devamı

YEŞİL Çubuk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu sırasında kavga çıktı. Çubuk Kızılay Şubesi’nin Düğün ve Konferans Salonu’nda yapılan olağan genel kurulda, 29 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkan adayı olan Mustafa Gökmen’in kardeşi Salih Gökmen’in taraftarları ile diğer aday Ahmet Yalçın, kapalı oylama yapılması için divana dilekçe verdi. Dilekçeleri alan divan, teklifin oylamasına geçti.
618 kişi oy kullandı
Oyların sayımının uzun sürmesi üzerine başlayan sözlü atışmalar bir süre sonra kavgaya dönüştü. Seçimler, üç saat süren tartışmanın ardından yapılırken, olayın fazla büyümesine engel olmak için Seyit Ahmet Güneş ve diğer adaylar, kapalı oylama yapılmasını kabul etti. Genel kurula katılan 644 üyeden 618’i oy kullandı.
Üyelerden özür diledi
Sandıktan çıkan oylardan 8’i iptal edildi, kooperatifin kurucu üyesi ve 26 yıldır başkanlığını yapan Seyit Ahmet Güneş oyların 322’sini, Salih Gökmen 271’ini, Ahmet Yalçın 17’sini aldı. Seçimin ardından Yönetim Kurulu, Seyit Ahmet Güneş, Arif Yıldırım, Orhan Saygıdeğer, İsmail Benli, Cafer Gökoğlu, Denetim Kurulu ise Veli Demir, Aydın Hulusi Köknel ile Hasan Dinçer’den oluştu. Seçim sonucunun açıklanmasından sonra konuşma yapan Ahmet Güneş, kendisine oy verenlerin, vermeyenlerin, siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm üyelerin başkanı olduğunu söyledi. Güneş, seçimin yaklaşık 10 saat sürmesi ve uzun süre bekletilmelerinden dolayı üyelerden özür diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!