CSO’ya altın madalya

Güncelleme Tarihi:

CSO’ya altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2008 00:00

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın, "Türkiye’de çoksesli müziğine büyük emeği geçmiş bir besteci, yorumcu ve/veya eğitimciye" verdiği, "Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası"nın bu yılki sahibi Türkiye’nin köklü müzik kurumlarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası oldu.

Vakıf Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu’nun önerisini de değerlendirerek, 2008 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’nın, "Cumhuriyet Müzik Devriminin önemli bir kurumu olarak müzik yaşamımıza yaptığı katkılar" nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na verilmesini oybirliği ile kararlaştırdı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın madalyası 3 Aralık Çarşamba akşamı orkestranın yenilenen salonunda yapılacak törenle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen tarafından takdim edilecek. Orkestra törende Genel Müzik Direktörleri Rengim Gökmen yönetiminde Alnar’ın "Prelüd ve 2 Dans"ı ile Smetana’nın "Moldova" (Vatanım) eserlerini yorumlayacak.

Aynı akşam önceki yılın Altın Madalya sahibi Devlet Sanatçısı Gülsin Onay için Serhan Yedig tarafından hazırlanan "Yaşama Sevinci Tuşlarla Buluşunca" kitabı da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İlk kez 1989 yılında Cevad Memduh Altar’a verilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil biret ile Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Anlar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr.Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran ve Gülsin Onay layık görülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!