CSO sanatçı koltuklarını öğrenciler üretti

Güncelleme Tarihi:

CSO sanatçı koltuklarını öğrenciler üretti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2020 15:05

CSO’nun yeni binasının müzisyen sandalyeleri, Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) daha önce yurt dışından getirttiği sanatçı koltukları, Beypazarı Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri tarafından, yerli ve milli üretimle uluslarası standartlara uygun dizayn edildi. Koltukların yapımının her aşamasında CSO sanatçılarına danıştıklarını belirten okul müdürü Nuri Caner şunları söyledi:
“Müzisyenlere yaptığımız prototipi denettik. En son götürdüğümüz numuneyi beğendiler ve ‘Olması gereken bu koltuk’ dediler. 4 ay gibi bir sürede CSO’nun ihtiyacı olan 100 müzisyen koltuğunu bitirdik. Koltukların imalatının her aşamasında öğrencilerimiz birebir çalıştı. Hem öğrendiler hem iş alışkanlığı kazandılar, maddi anlamda da gelir elde ettiler.

CSO sanatçı koltuklarını öğrenciler üretti


BOYA VE DURUŞA GÖRE AYARLANIYOR

Her sanatçı boyuna ve duruşuna göre koltuğun arkasını öne ve arkaya hareket ettirebilecek. Oturan kişi, sırt boşluğunudaki açıyı da istediği şekilde aşağı ve yukarı yönde değiştirebilecek. Koltuğun altındaki özel geliştirilen hidrolik amortisör sistemi sayesinde koltuk istenilen yüksekliğe çıkarılıyor ve yön değiştirebiliyor. Yurt dışından getirilen koltuklardan hiçbir farkı yok hatta fazlası var, çünkü artık müzisyen koltuklarımızı ithal etmeden yapıyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!