Güncelleme Tarihi:
Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle ikinci kez faaliyetleri sınırlandırılan restoran, lokanta, kafe ve kantin gibi işletmelerin 2020’de zor günler geçirdiğine dikkat çeken Baran, bu süreçte bir kısım işletmenin kapanıp, bir daha hiç açılmadığını, bir kısmının ise açıldığını ancak cirolarının yüzde 20 seviyelerinde kaldığını aktardı. Baran, bu kapsamda hizmet ana sektörü altında bulunan alanlara desteğin sürmesi gerektiğini vurguladı. 2021’in ilk çeyreğinde aşılama çalışmalarıyla salgının etkilerinden kurtularak, yeniden çalışmaya, üretime, ihracat yapmaya, Ankara ve Türkiye ekonomisini geliştirmeye odaklanılması temennisinde bulunan Baran, “2021’de de her zaman olduğu gibi üyelerimiz, çalışmalarımızın merkezini oluşturacak. Yerli ve milli üretim, marka, coğrafi işaretli ürünler, yurt dışı uçuşlar, fuar ve kongre merkezimizin inşaatının tamamlanması gündemimizdeki konular arasında yer almaya devam edecek” diye konuştu.