Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 00:00
Çorum ve çevresini kapsayan Hitit Destinasyon Çalışması kapsamında Çorum köklü tarihiyle canlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çorum Hitit Turizmi Geliştirme Çalışmaları Bilgilendirme ve Tanıtma Turu düzenledi.
İki günlük bir bilgilendirme programıyla Hattuşa Ören Yeri, Boğazköy Müzesi, Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı, Alacahöyük Müzesi ve Örenyeri, Çorum Müzesi, İskilip Kalesi, Kaya Mezarları ve Halk Eğitim Merkezleri basına tanıtıldı.
ÇALIŞMALAR BAZI BÖLGELERDE SON AŞAMADA
Turizm geliştirme çalışmalarında sivil toplum örgütleriyle çalıştıklarını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör, işbirliğinin çalışmaları hızlandırdığını ve bazı bölgelerde turizm çalışmalarının son aşamaya geldiğini aktardı.
Çalışmada alt yapı, tanıtım ve özel sektör yatırımlarına öncelik verdiklerini belirten Güngör, "Boğazkale tarih turizmini barındıran önemli bir kavşak noktası, burası için alt yapı çalışmaları devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ilçe giriş yolunu yeniledi, Boğazkale Belediyesi ise çift şerit yol yaptı. Çorum Saat Kulesi, İskilip ve Osmancık Kaleleri için de restorasyon çalışmaları devam ediyor" dedi.
TURİZM GÖRGÜSÜ ARTIRILACAK
Turist potansiyelini artırmak için eğitim seminerleri verdiklerini anlatan Güngör şöyle konuştu, "Bölgeye gelen insanların mennuniyetini artırmak için esnafa, zabıtaya ve sivil toplum kuruluşlarına insan ilişkileri, iletişim, Türkiye imajı ve pazarlama konularında seminerler verdik. Çorum edebiyata da konu olmaya başladı. Mahfi Eğilmez’in Anitta’nın Laneti, Ahmet Ümit’in Miratta’nın Bileziği gibi romanlar, tanıtım açısından da bölge turizmine katkı sağlayacak."
Alt yapı eksikliğinden dolayı turizmden gereken payı alamayan bölgelerde turizmin sosyo-ekonomik katkısını artırmayı hedeflediklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Yardımcısı Şeyda Odabaşı, Çorum ve çevresini cazibe merkezine dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi. Odabaşı, turizm programı geliştirme programı çerçevesinde İpek Yolu, Hitit, Frigya, Hatay, Edirne, Mardin, Adana, Batı Karadeniz ve Amasya’da turizm yatırımcısının ilgisini çektiklerinin altını çizdi.
Kalkınan bir kent olacak
ÇORUM’u günü birlik kalınan bir yer olmaktan çıkaracaklarını ifade eden Çorum Valisi Hüseyin Poroy, "Turistlerin Çorum’da geçirdikleri zamanı artırmak istiyoruz, Çorum yol üstü uğranılacak bir yer değil kalınan bir yer olacak. Çorum köklü kültür hazinelerine sahip, bu hazineleri sürdürülebilir turizmle geleceğe aktarmayı hedefliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 14 ilin turizm gelirlerinin artırılacağı projenin Hürriyet’te "14 Kent Marka Turizm Projesi ile Canlanacak" başlıklı haberini değerlendiren Vali Poroy Çorum’un marka iller kapsamında yer almamasının üzüntü verici bir eksiklik olduğunu ve bu durumun düzeltilmesini ümit ettiklerini anlattı.