Çöp kamyonundan gezici kütüphaneye

Güncelleme Tarihi:

Çöp kamyonundan gezici kütüphaneye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2018 14:22

Çöpten topladıkları kitaplarla kütüphane kuran Çankaya Belediyesi’nin temizlik işçileri şimdi de bir çöp kamyonunu gezici kütüphaneye dönüştürmeye hazırlanıyor. İşçilerden oluşan ‘Grup Teneke’ de gezici kütüphaneye eşlik ederek, öğrencilere konser verecek.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’nin temizlik işçileri, çöplerden topladıkları kitaplarla İmrahor Mahallesi’ndeki temizlik işleri şantiyesine 5 bin kitaplık kütüphane kurdu. Bir çöp kamyonunu gezici kütüphaneye dönüştürmek için çalışmalara başlayan temizlik işçileri, köy okullarına da kitaplar götürüp, kütüphaneler kuracak.
İmrahor’daki kütüphanenin büyük ilgi gördüğünü belirten şantiye işletme müdürü Emirali Urtekin, toplanan ve bağışla gelen kitapların sayısının arttığını ve bunları okullara ulaştırmak için bir çöp kamyonunu gezici kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi. Ulutekin, projeyi Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Çöp kamyonundan gezici kütüphaneye



TRANSFORMERS GİBİ DÖNÜŞECEK

“Şu anda 5 bin kitap var. Artık bu kadar kitabı burada tutmak yerine diğer okullardaki çocuklara da ulaştıralım diye düşündük. Ankara ve çevresindeki okullara da kitaplar götüreceğiz. Öğrencilerin okumaya ilgisini çekmek için bir çöp kamyonunu kütüphane olarak tasarlayacağız. Transformers filmindeki gibi düşünün, bizde de bir anda kamyondan kütüphaneye geçiş olacak.

ÖĞLE ARASINDA OKUL BAHÇESİNE

Çöp kamyonunu okulun bahçesine park edeceğiz. Bizim bir de işçi arkadaşlarımızdan oluşan ‘Grup Teneke’ isimli ritim grubumuz var. Onlar da mini bir konser verecekler. Periyodik olarak 15-20 günde bir dönüşümlü olarak okullara uğrayalım istiyoruz. Yaza kadar hayata geçireceğiz.”

Haberin Devamı

Çöp kamyonundan gezici kütüphaneye

Çöp kamyonundan gezici kütüphaneye

TÜNELDE RAFLAR

İmrahor Mahallesi’nde 1970 yılında inşa edilen ve 2000 yılında atıl hale gelen eski tuğla fabrikası, iki yıl önce restore edilerek Çankaya Belediyesi’ne bağlı Norm Altaş şantiye alanına dönüştürüldü. Temizlik işçilerinin toplanma merkezi olan alanda berber, kuaför ve dinlenme odası gibi bölümlerin yanı sıra çöplerin kenarına atılmış halde bulunan kitaplardan da bir kütüphane oluşturuldu. Fabrikanın içine yerleştirilen raflarda kitaplar yerini aldı.

BAKMADAN GEÇME!