Güncelleme Tarihi:
Çölyak hastalarına farkındalık yaratmak amacıyla yapılacak etkinlikte kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelecek. Ankara Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nden katılacak olan diyetisyen, gastroloji alanında uzmanlaşmış bir tıp doktoru ve Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde çalışan gıda yüksek mühendisi, katılımcılara bilgilendirici sunumlar yapacak. Etkinlik yoluyla, hasta ve ailelerinin karşılaştığı sorunlar ve beklentileri, glutensiz ürünler üreten özel sektör temsilcileri, gıda uzmanları ve sağlıkçılar tarafından istişare edilecek ve bu problemlerin çözümü noktasında yapılması gerekenler görüşülecek. Özel sektör temsilcilerinden Naturphy, Mayalıhane, Beşler Gıda ve Cemali Pastanesi’de etkinliğe katılacak ve çölyak hastası çocuklara destek verecek.
ETKİNLİK PROGRAMI
14.00-14.15: Açılış Konuşmaları
14.15-14.45: Diyetisyen Eylem Zehra Kelat sunumu
14-45-15.00: Dr. Alper Sancak
15-15-15.30: Gıda Yüksek Mühendisi Pervin Arı Akın
15.30-15.45: Özel Sektör Konuşmaları
15.45-16.00: Görüş ve Öneriler
16.00-17.00: İkramlar