IHA
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 11:05
PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ EĞİTİMİ KEÇİÖREN'DE BAŞLADI.
Keçiören Belediyesi, gönüllülüğün artması ve katılımcılığın güçlenmesi için yeni bir birimi hizmete açarken, ilk eğitim programının da startını verdi.
Sosyal Yardım İşleri’ne bağlı Sivil Toplum Akademisi, dayanışma ve paylaşmanın güçlendirilmesi, sivil toplumun karar alma süreçlerinde söz sahibi olması, katılımcılığın ve üretkenliğin teşviki için ilk projesini hayata geçiriyor. Sivil Toplum Akademisi ile Sivil Toplum Araştırma ve Destekleme Derneği (STAD-DER) iş birliği ile ’Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve 17 ilden 23 farklı sivil toplum kuruluşundan toplam 35 temsilcinin katılımıyla Estergon Türk Kültür Merkezi’nde başladı. Sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini artırmayı amaçlayan eğitim programında bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Sivil toplum kuruluşları insanların tek tek yapamadıklarını beraber el birliğiyle yapabilirler. O nedenle sivil toplum kuruluşları arasında güçlü bağların kurulmasını ve üretkenliklerinin artmasını da destekliyoruz" dedi. Sivil toplumun çoğulculuğu da temsil ettiğini belirten Başkan Ak, "Bu programla iller ve STK’lar kendi deneyimlerini, birikimlerini birbirleriyle paylaşacaklar. Bizler de ülkemizdeki sivilleşme ve demokratikleşme alanlarında üzerimize düşeni yapıyoruz. Zaman zaman sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Bünyemizde açtığımız Sivil Toplum Akademisi ile katılımcılığı desteklemeyi sürdürüyoruz. Sivil toplumun gücünü biliyor, yine hizmet birimlerimizden biri olan gönüllü akademisi ile bireylerin bir araya gelerek toplum için neler yapabileceğini gösteriyoruz" diye konuştu.
"TERÖR BÖLGE SORUNU DEĞİL ÜLKE SORUNUDUR"
Son dönemdeki terör saldırılarına da dikkat çeken Ak, sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Başkan Ak, "Son günlerde yaşanan olaylar Türk-Kürt mücadelesi değil, terör mücadelesidir. Bölgesel bir konu veya Türk- Kürt mücadelesi gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu algı oyununa dikkat etmemiz lazım. Terör bölge sorunu değil ülke sorunudur. Bunun net bir şekilde anlatılması lazım" dedi.
STAD -DER Genel Başkanı Mehmet Ali Koçkaya ise, sivil toplumun daha etkin olmasını amaçladıklarını belirterek, "Birilerinin toplum adına bedel ödemesi ve toplumun çıkarlarını gözetmesi lazım, bu da sivil toplum kuruluşlarına düşüyor" ifadelerini kullandı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da sivil topluma sunduğu katkılardan dolayı ayrıca teşekkür eden Koçkaya yerel yönetimlerden destek beklediklerini ifade etti.
Eğitimle katılımcılara Merkezi Finans ve İhale Birimi nezdindeki çağrılar ile özellikle bölgesel kalkınma ajansları ve bunlarla birlikte diğer proje formlarının hazırlanması, doldurulması ve proje uygulamalarına yönelik beceri kazandırılması hedefleniyor. Fikir tanımlama, tasarlama, finansman, uygulama-izleme, değerlendirme olmak üzere 5 bölümden oluşan ’Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ 5 Eylül’e kadar sürecek. Yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu işbirliği ile gerçekleştirilen kapasite geliştirme programları bundan sonra da STK’lara yönelik olarak gerçekleşmeye devam edecek.