Coğrafi bilgi sistemleri tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Coğrafi bilgi sistemleri tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 03:35

Afet Araştırmaları Derneği, çevrim içi bir etkinlik düzenleyerek ‘Afet Yönetiminde Coğrafi Bilgi Sistemleri’ni ele alacak.

Haberin Devamı

26 Temmuz saat 20.00’de gerçekleşecek online programa, ‘https://meet.bizbize.live/webinar/xy5vc’ linki üzerinden katılım sağlanabilecek. Moderatörlüğünü strateji ve iş geliştirme uzmanı Hande Bilir’in yapacağı programa, İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nden Doç. Dr. Tolga Görüm ve Globaltech Coğrafi Bilgi Teknolojilerinden Bilgekağan Çintimur katılacak.

Coğrafi bilgi sistemleri tartışılacak


Programdaki amaçlarının afet yönetiminde coğrafi bilgi sistemlerinin önemine dikkat çekmek olduğunu belirten Afet Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, “Afet yönetiminde teknolojik olanakların desteğinden faydalanmak oldukça önemli bir rol oynuyor. Ülkemizde afet yönetimi sürecinde bilişim teknolojileri ve karar destek yazılımlarının daha verimli olarak kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Kitlesel olaylarda, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ve coğrafi bilgi sistemlerinin desteği alınırsa en iyi sonuçlar alınacağını kanıtlamak istiyoruz” dedi.

Coğrafi bilgi sistemleri tartışılacak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!