Çocukların bayramı

Güncelleme Tarihi:

Çocukların bayramı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2007 00:00

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bugün törenlerle kutlanacak. Valilik, Ankara’da bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu.

ULUSAL Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bugün tüm yurtta olduğu gibi Başkent’te de törenlerle kutlanacak.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik öğretmenler ve öğrencilerle saat 08.00’de Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra, bakanlık binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak.

Kutlamalar kapsamında 19 Mayıs Stadyumu’nda, öğrencilerin gösterilerini sergileyecekleri tören düzenlenecek.

19 Mayıs Stadyumu’nda Milli Eğitim Bakanı Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, Garnizon Komutanı Korgeneral Saldıray Berk ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten oluşan kutlama heyeti, alanda yurttaşların bayramını kutlayacak.

İstiklal Marşı ile başlayacak törenin ardından "öğrenci andı" okunacak. Bakan Çelik’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından öğrenciler konuşma yapacaklar ve şiirler okuyacaklar. Daha sonra, seremoni ve tören geçişi başlayacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde öğrenciler, devlet erkanına ziyaretlerde bulunarak, temsilen makamlarına oturacaklar.

Birinci Meclis Binası’nda düzenlenecek törende de 23 Nisan 1920’de Mecliste en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey’in yaptığı konuşmanın seslendirilmesinin ardından, İstiklal Marşı okunacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın 87. Yıl Anma Günü konuşmasını yapacağı törende, Ankara Kulübü Derneği Seğmenleri de gösteri yapacak.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPALI

Valilik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri nedeniyle Ankara’da bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, saat 08.00’de Anıtkabir’deki törenlerde, Gençlik Caddesi’nin Tandoğan Kavşağı’ndan geliş istikametinin sağ şeridi ile Akdeniz Caddesi’nin Gençlik Caddesi’ne gidiş istikametinin sağ şeridinin etkinlikler bitinceye kadar kapalı olacağı belirtildi. Yine saat 10.00’da 1.TBMM’de yapılacak anma törenleri nedeniyle Baruthane Kavşağı-Ulus Kavşağı arasındaki yol tören sonuna kadar trafiğe kapatılacak.

Çocuklara özel gösteri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Büyük Ankara Sirki, çocuklara özel gösteri yapacak. Gösteri ASKİ Spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayacak.

EGO, sirk için semtlerden ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Ücretsiz otobüs seferlerinin hareket noktaları şöyle: "Demetevler metro hastane durağı, Demetevler Parkı önü/Hacegan, Etlik hareket noktası/Osmanlı İş Merkezi, Keçiören Aktepe hareket noktası, Ufuktepe hareket noktası, Keçiören Gazino durağı, Hüseyin Gazi Kültür Merkezi, Güneşevler hareket noktası, Pursaklar Belediyesi önü, Siteler İtfaiyesi önü, Batıkent Vedat Dalokay Parkı önü, Şentepe Yükseltepe hareket noktası, Ege Mahallesi hareket noktası, Mamak Mutlu hareket noktası, Saime Kadın Parkı yanı, Kıbrıs Köyü hareket noktası, Ulus eski TBMM binası önü, Seyranbağları Lisesi yanı, Dikmen Keklikpınarı hareket noktası, Balgat Yüzüncüyıl otobüs durakları, Kızılay Zafer Çarşısı önü, Sincan hareket noktası, Sincan Fatih Tuğra Anıtı önü, Etimesgut Atatürk Çeşmesi önü, Eryaman hareket noktası, Gölbaşı Belediyesi önü, Örnek hareket noktası-Çinçin, Altınpark hareket noktası."

Bu arada, hafta içi her gün öğrenciler için saat 13.00’de gerçekleştirilen sirk gösterilerini, hafta sonları saat 14.00 ve 18.00’de tüm vatandaşlar izleyebiliyor. Sirk gösterileri, 19 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!