Çocuklara özel müze

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara özel müze
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2013 00:00

Cumhuriyet’ten günümüze oyuncaklar, çocuk kitapları ve kıyafetlerinin yer alacağı Türkiye’nin ilk çocuk müzesi Mamak’ta kuruluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Çocuk Müzesi, Mamak’a yapılacak.
Çocuklar için özel olarak tasarlanmış, eğlenirken öğrenecekleri, içinde kendilerini özgür hissedecekleri Çocuk Müzesi, Ankara Üniversitesi ve Mamak Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek. Temmuz ayında Kartaltepe Kentpark Projesi içerisinde 3 bin metrekarelik alanda açılacak olan Çocuk Müzesi’nin protokolü Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş arasında imzalandı.
ONLARI UNUTMADIK
Çocuk Müzesi ile geçmişten geleceğe oyun ve oyuncak kültürünün çocuklara tanıtılacağını kaydeden Başkan Akgül, “Şehirlerimizin ve şehirlilik bilincinin başlangıcının çocuklarla olacağına inanıyoruz. Şehirlerimizi, çocuklarımızı göz ardı etmeden onlara uygun bir şekilde dizayn etmeliyiz. Biz de Mamak’ı yeniden inşa ederken çocuklarımız unutmadık ve onlara da hitap eden yaşam alanları sunuyoruz. Üniversitelerle yerel yönetimler arasındaki işbirliğini ciddi oranda önemsiyoruz ve belediye olarak işbirliği çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.
GELECEĞE KÖPRÜ
Müzelerin sadece eserlerin sergilendiği bir alan olmadığını kaydeden Rektör İbiş, geçmişten bugüne bugünden de geleceğe en önemli kültürel köprüler olduğunu vurguladı. Müzelerin öğrenmeni, toplumsal yaşamın, gelişmişliğin, sosyal öğrenmenin ve kültürel ilerlemenin en temel öğesi olduğunu kaydeden İbiş, “Benim bütün arzum Ankara müzeler kenti olarak yerini almalı. Gerçek anlamda kültür başkenti olmalı. Biz üzerimize düşen görevi yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!