‘Çocuğunuzu korsan servise emanet etmeyin’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

‘Çocuğunuzu korsan servise emanet etmeyin’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2024 14:05

Sincan Şoförler Odası, Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte üç gün boyunca ilçede korsan servis denetimine çıktı. Denetimlerde tespit edilen çok sayıda aracın ceza aldığını kaydeden Oda Başkanı İsa Yalçın, ailelere, “Lütfen çocuklarınızı, bilmediğiniz, güvenmediğiniz, C plaka olmayan araçlara yazdırmayın, onları korsan araçların sürücülerine emanet etmeyin” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, kent genelinde korsan servis taşımacılığına karşı denetimler sürüyor. Sincan Şoförler Odası Başkanı İsa Yalçın, Sincan’da salı günü gerçekleştirilen ve üç gün boyunca devam eden denetimlerde pek çok korsan aracın tespit edildiğini ve cezai işlem uygulandığını belirterek, “Son korsan yakalanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Sadece okul servisleri değil, korsan taşımacılık riskine karşı bölgede işçilerin yoğun olduğu fabrika ve işletmelere de uyarılarda bulunan Yalçın, özetle şunları söyledi:

‘Çocuğunuzu korsan servise emanet etmeyin’ çağrısı

KORSAN TEHLİKESİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Haberin Devamı

“Okulların açılmasına kısa bir süre kala trafikte korsan servislere karşı denetimlerimizi artırdık. Salı günü Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile hem Sincan merkez hem de ağırlıklı olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde denetimlerimize başladık ve üç gün boyunca süren bu denetimlerde çok sayıda korsan araç tespitinde bulunduk. Korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen sürücülere 32 bin TL para cezası, araca da 60 gün trafikten men cezası uygulandı. İçinde can taşınan bu servislerde korsan tehlikesine geçit vermeyeceğiz. Okullar açılmadan evvel velilerimizi de bu konuda uyarmak istiyorum. Lütfen çocuklarınızı, bilmediğiniz, güvenmediğiniz, C plaka olmayan araçlara yazdırmayın, onları korsan araçların sürücülerine emanet etmeyin. Aracın C plaka olmasına dikkat edin. Çünkü C plakaya tabi araçları hem emniyet hem zabıta ekipleri hem de oda olarak biz denetliyoruz.

‘Çocuğunuzu korsan servise emanet etmeyin’ çağrısı

KAZA OLDUĞUNDA HESABINI KİMSE VEREMEZ

Aynı tehlike sadece okul servislerinde değil, personel taşıyan araçlar için de geçerli. Sincan, işçinin yoğun olduğu bir bölge. Bu anlamda özellikle fabrikalara, işletmelere giderek uyarılarda bulunuyoruz. Korsan araçlar kayıt dışı, herhangi bir vergiye tabi değil, sigortası, kaskosu yok. En önemlisi herhangi bir güvenliği yok. Yarın bir gün herhangi bir kaza olduğunda bunun hesabını kimse veremez. O nedenle korsan araçlara karşı fabrika ve işletmeler de bu konuda hassas olmalılar. Belli periyotlarda korsan servis denetimlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hem zabıta ekiplerimizce hem jandarma ekiplerimiz hem de Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü’müzle birlikte bu konudaki mücadelemizi belli aralıklarla sürdüreceğiz. Son korsan yakalanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Çocuğunuzu korsan servise emanet etmeyin’ çağrısı


TEDBİRLER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Öte yandan kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında personel servislerinin kaldırılmasıyla birlikte şu an bine yakın aracın boşa çıktığını belirten İsa Yalçın, “Alınan bu kararla birlikte personel taşımacılığı yapan pek çok esnafımız işsiz kaldı, kendilerine iş arıyorlar. Korsan taşımacılık devam ettiği sürece bu işten daha da yara alacaklar. Tasarruf tedbirlerinin tekrardan gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Bu anlamda görüşmelerimiz devam ediyor çünkü servisçi esnafımız evine ekmek götürüyor. Esnafımızın tasarruf tedbirlerinin dışında bırakılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!