Cinnah’ta sorun bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Cinnah’ta sorun bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2007 00:00

İnşaatu aylardır süren ve nihayet bitirilen Kuğulu Kavşağı ve alt geçitlerinde büyük bir yanlış daha ortaya çıktı. Protokol Yolu’ndaki alt geçidin hemen yanına yapılan kaldırım yayaların can güvenliğini tehdit ediyor.

Geçtiğimiz günlerde kavşaktaki bazı hatalar, trafik kazalarının yaşanmasıyla ortaya çıkarken, şimdi de yayalar sorun yaşıyor. Protokol yolundan inişte kaldırıma sığmayan yolcular, caddeden yürümek zorunda kalıyor.

Bir kişinin bile zor sığdığı kaldırım özellikle sabah ve akşam saatlerinde yayalar büyük bir sıkıntı yaşatıyor. Vatandaşlar, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kaldırımın yapılmadığını belirterek, "Aksaklıkları zamanla göreceğiz" diyen Belediye’nin can güvenliğini tehlikeye sokan bu kaldırımı nasıl düzelteceğini sorguluyor. Vatandaşlar ayrıca Protokol Yolu’nda karşıdan karşıya geçerken sinyalizasyon sistemi olmaması sebebiyle hızla gelen araçların arasından geçmeye çalışıyor.

Bakan Çelik’e mektup yazdılar

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası Genel Mali Sekreteri Ferhat Şahin, eğitim çalışanlarının mesleğine küskün olduklarını, emekli olmak ve kurum değiştirmek istediklerini savundu. Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e göndermek üzere hazırladıkları mektubu Kızılay’da okudu. Eğitim hizmetlerinin halka sunumunda emeği geçen hizmetli, şoför, bekçi ve hademe gibi eğitim çalışanlarının kendilerini üvey evlat olarak gördüklerini ifade eden Şahin, "Başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere pek çok nedenden dolayı eğitim çalışanları mesleğine küskündür, emekli olmak ve kurum değiştirmek istemektedir" dedi. Şahin, "Öğrenim yılı başında yalnızca idarecilerin ve öğretmenlerin aldığı 425 YTL eğitim öğretim ödeneği, memur ve hizmetlilere de ödenmelidir" açıklamasında bulundu.

Bunlar da yaya akrobatlar

İnşaatı yaklaşık altı ay süren ve Çankayalı için eziyete dönüşen Kuğulu Kavşağı açıldı ancak, kavşakta her gün yeni ber sorun başgösteriyor. Geçtiğimiz günlerde kavşaktaki bazı hatalar, trafik kazalarının yaşanmasıyla ortaya çıkarken, şimdi de yayalar sorun yaşıyor. Protokol yolundan inişte kaldırıma sığmayan yolcular, caddeden yürümek zorunda kalıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!