‘Çininin Picassosu’

Güncelleme Tarihi:

‘Çininin Picassosu’
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 00:35

'Meclis Özel Kütahya Koleksiyonu Sıtkı Nida Olçar Sergisi'nin açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

TBMM'nin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide Çini sanatçısı Sıtkı Olçar'ı vefatının 10'uncu yılında rahmetle andığını söyleyen Şentop, geleneksel Türk çini sanatının sahip olunan en değerli kültürel miraslardan biri olduğunu vurguladı.

SANATÇILARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Şentop özetle şunları söyledi: “2008 yılında UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülünü alan, 'Çininin Picassosu' ve 'Çini Dervişi' olarak anılan Sıtkı Olçar'ın sevgili kızı Nida Olçar hanımefendinin, babası ve aynı zamanda ustasının izinden giderek Türk çini sanatını, daha yukarıya taşıması memleketimiz adına çok önemli bir kazanımdır. Yurt dışında ve yurt içinde açtığı sergilerle Kütahya ve Türkiye'yi büyük bir başarıyla temsil eden Nida Olçar'ın şahsında, geleneğimizi ve kültürümüzü çağdaş formlarla gelecek nesillere aktaran tüm sanatçılarımızla gurur duyuyoruz” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!