Güncelleme Tarihi:
Çin’deki fabrikasında 500 kişi istihdam eden ve 90 ülkeye ihracat yapan Türker, yılda 50 milyon doların üzerinde ciro elde etmeyi başardı. Türkiye’de ise şu an Ankara’daki fabrika ile İngiltere ve Azerbaycan’a ihracat gerçekleştiren Mehmet Türker, “Yatırımımız 5 milyon dolar. İhracat hedefimiz de yıllık 5 milyon dolar” dedi. Türker, başkentteki fabrika bünyesinde 12 akıllı ürünün üretildiğini, 6 ürünün ise son testlerinin yapılarak yıl sonunda piyasaya çıkmaya hazırlandığını söyledi. Üretimini gerçekleştirdikleri akıllı ürünlere mobil uygulama üzerinden bağlantı sağlanabildiğini belirten Mehmet Türker, “Ürettiğimiz tüm ürünlerin birbiriyle iletişim halinde olmasını ve insan hayatını kolaylaştırmasını hedefliyoruz. Kullanıcılar, ürettiğimiz robot ürünlere bağlanabilen bir mobil uygulama üzerinden, akıllı ürünlere uzaktan bağlantı sağlıyor” diye konuştu.
ÖRNEĞİ OLMAYAN ÜRÜN
Türker, ürettikleri ürünler arasında yer alan ‘akıllı parmak’ın Türkiye’de örneği olmadığını ve ilk kez Şımart Teknoloji tarafından geliştirildiğini de ifade ederek, şöyle konuştu: “Akılı parmak, bir butonu uzaktan bağlantı ile kontrol edebildiğiniz bir cihaz. Örneğin bu cihazı evinizdeki prize taktığınızda priz uzaktan bağlantı ile kontrol edilebilir hale geliyor. Böylelikle tuşlu olan tüm cihazlarınızı akıllı hale getirebiliyorsunuz.”
‘ÜRETTİKÇE GÜÇLÜYÜZ’
Mehmet Türker, uzun yıllardır Çin’de yaptıkları teknoloji üretimi ve bilgisini Türkiye’ye taşıdıklarını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’de de bir katma değer oluşturmak istiyoruz. Yıllardır Çin’de yaptığımız üretimi, teknoloji bilgisini ülkemize de aktarmayı amaçlıyoruz. Kendi ülkemizde ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Çin’de yaptığımız işler bir şekilde dünya piyasasında kendini ispatladı ama Türkiye’de de teknoloji üretiminin yapılabileceğini göstermek bence çok daha önemli. Ülkemizin teknoloji anlamında dışa bağımlılığı var. Türkiye’de pil ve çip üretilemiyor ama dünyanın geri kalan birçok ülkesinde de üretilemiyor. 190 ülkenin 180’den fazlasında bu ürünlerin üretilmediğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla pil ve çip üretimi dünyanın problemi. Bu ürünlerin üretimi merkezileşmiş durumda. Bu durumun önümüzdeki 10 sene içerisinde değişeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle biz de Türkiye’nin bu alanda pay alması için elimizden geleni yapıyoruz.”