Çinçin kültürle anılacak

Güncelleme Tarihi:

Çinçin kültürle anılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 00:00

Genellikle asayiş olaylarıyla gündeme gelen Çinçin Mahallesi’nde, Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan kültür sarayı binası yükselecek. Altındağ Belediyesi, iki bin kişi kapasiteli binayı önümüzdeki günlerde hizmete açacak.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi tarafından Çinçin’de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, taş kaplama dış görüntüsü ile Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Kültür Sarayı’nın 2 bin kişi kapasiteli modern bir tasarımda inşa edildiğini söyledi.
Kültür Sarayı ve 3. etap dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla, Çinçin’de yeni bir yaşam alanı oluşturulacağına dikkati çeken Tiryaki, projenin Çinçin’in çehresini değiştireceğini anlattı.
Saray’da uluslararası kongre ve etkinliklerin düzenlenmesinin hedeflendiğini ifade eden Tiryaki, “Toplantı, düğün ve benzeri amaçlı kullanılabilecek bir merkez inşa ediyoruz. Yemekli bin kişi kapasiteli salonumuzda nomalde iki binden fazla kişi yer alabilecek. Büyük salonun dışında toplantı amaçlı kullanılabilecek daha küçük odalarla, otopark da bulunuyor. Merkezin çevresine mesire alanları da inşa edilecek. Ankara’nın bu tür salonlara ihtiyacı var” diye konuştu.

Haberin Devamı

RAMAZAN’A YETİŞECEK

Tiryaki, “Kültür Sarayı, bölgede yürüttüğümüz kentsel dönüşüme önemli katkı sunacak. Şimdiden Altındağ İlçe Müftülüğü ve Polis Karakolu da faaliyete geçti” ifadesini kullandı. Çinçin Kültür Sarayı inşaatının bitirilmesine son iki ay kaldığını kaydeden Tiryaki, Ramazan Bayramı’na yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını aktardı. Kültür merkezinin etrafına okul, çocuk parkı, çevre düzenlemesi ile bin konut inşa edildiğini belirten Tiryaki, 3. etap toplu konutlarda oturacak hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için gelecek hafta kura çekilişi yapılacağını söyledi. Kültür Sarayı’nın dış yüzeyinde ve tavanında su bazlı boyalarla Selçuklu mimarisinde kullanılan kalem işi süslemeleri göze çarparken, çatıda, ahşap çıtakâri işçiliği ve sekizgen bakır kubbe dikkati çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!