Cin Ali’nin kültürel miras olduğunu gördük

Güncelleme Tarihi:

Cin Ali’nin kültürel miras olduğunu gördük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2021 00:37

Nesillere okumayı sevdiren ve öğreten Cin Ali, eski dostlarıyla yeni arkadaşlarını kendi adıyla 2019’da açılan müzeyle geçmişe yolculuğunu sürdürüyor.

Haberin Devamı

Öğretmen Rasim Kaygusuz’un 1968’de ilkini çıkardığı kitap serisinin baş kahramanı Cin Ali, yarım asırdır çocukların hayatına dokunmaya devam ediyor. Rasim öğretmenin, Cin Ali’nin ablaları Suna ve Selma olarak kitaplarında yer verdiği kızları Nevin Kaygusuz Apaydın ve Nesrin Kalaycıoğlu, Cin Ali Müzesi’nde Cin Ali’ye dair her ayrıntının yer aldığını belirti.

Cin Ali’nin kültürel miras olduğunu gördük


O BİZİM BÜYÜMEYEN KARDEŞİMİZ

Nevin Kaygusuz Apaydın, “Cin Ali bizim hayatımızın bir parçasıydı. Aynı yaştaydık. Yıllar sonra Cin Ali hem bizim hayatımızda hem Türk toplumunda ciddi bir yer edinmeye başlayınca biz ‘Cin Ali’nin ablası’ demeye başladık. O bizim hiç büyümeyen kardeşimiz, biz sürekli büyüyoruz” dedi. Nesrin Kalaycıoğlu da “Babam bize hep derdi, ‘Cin Ali’nin kıymetini bilin’ diye. İşte o zaman ne kadar kıymetli olduğunu sadece bizim için değil, Türkiye’de hatta dünyada onu okuyanlar için ne kadar kıymetli bir kültürel miras olduğunu gördük ve ona sahip çıktık” ifadelerini kullandı.

Cin Ali’nin kültürel miras olduğunu gördük

Müzede, Rasim Kaygusuz’un hayatı, özel eşyaları ve okuma tekniklerine yönelik geliştirdiği oyuncakların yanı sıra Cin Ali serisinin ilk basımları ve Rasim Kaygusuz’un imzalı tek Cin Ali kitabı da yer alıyor.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!