Çimlerin üstünde dans

Güncelleme Tarihi:

Çimlerin üstünde dans
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 00:00

Ankara Koru Rotary Kulübü, geleneksel olarak düzenlediği ’Çimler Üstünde Dans’ konserinin bu yılki gelirini, ihtiyacı olan bir hastanın ameliyat ve tedavisi için bağışladı.

1998 yılında kurulan Ankara Koru Rotary Kulübü’nün geleneksel olarak düzenlediği ’Çimler Üstünde Dans’ konserlerinin sekizincisi, Avusturya Büyükelçilik rezidansında yapıldı. 2000 yılından itibaren düzenlenmeye başlanan konserlerin geliri hastane, sağlık merkezleri, kurslar gibi bazı kurumlara bağışlanmıştı. Bu yıl Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Heidermaria Gürer’in himayesinde elçilik bahçesinde düzenlenen konserin geliri ise "Erken Tanı Hayat Kurtarır" projesi kapsamında, toplumun meme kanseri konusunda bilinçlendirilmesi semineri ve ihtiyacı olan bir hastanın tedavi masrafları için kullanılacak.

EUROVİSİON TEMSİLCİSİ

Büyükelçinin konuşmasının ardından sahneye 2000 yılında Türkiye’yi Eurovision şarkı yarışmasında temsil eden Pınar Ayhan ve S.O.S Grubu çıktı. Ayhan, kendisine eşlik eden orkestrayla birlikte, söylediği şarkılarla geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Geceye katılan çok sayıda davetli birbirinden hareketli şarkılara dans ederek eşlik etti. Davetlilerden bir kısmı dans pistinde hünerlerini sergilerken, bir kısmı da çimlerin üstüne uzanarak güzel havanın keyfini çıkardı. Renkli görüntülere sahne olan gecenin sürprizi ise Akay Hastanesi’nin sahibi Erol Özel’in 50 hastaya ücretsiz memografi sözü oldu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren etkinliğe katılanlar, böylesine anlamlı bir etkinliğe katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadılar.

Büyükelçi Başkan Mert’e plaket verdi

ANLAMLI gece Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Heidermaria Gürer’in Ankara Koru Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ümit Mert’e çalışmalarından dolayı plaket vermesiyle başladı. Büyükelçi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’yı yapılandırması için getirttiği Avusturyalı mimar Halzmeister’in yaptığı elçilik binasında böyle anlamlı bir geceye ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!