Çikolata felç riskini azaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Çikolata felç riskini azaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 17:36

İSVEÇ’te yapılan bir araştırmada, çikolatanın vücudu felçten koruyabileceği belirlendi.

Çikolata yiyenlerin felç riskinin azaldığını gösteren araştırmaya için 37 bin İsveçli katıldı.
Yaklaşık 10 yıl süreyle, araştırmaya katılanların beslenme alışkanlıklarını inceleyen ve sağlık durumlarını gözlemleyen bilimadamları, yenen çikolata miktarına göre (en fazla haftada 63 gram) katılımcıları 4 gruba ayırdı.
“Neurology” dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, 63 gram çikolata yiyenlerin felç riskinin diğer gruptakilerden yüzde 17 az olduğu belirlendi. İsveç’teki Karolinska Enstitüsü araştırmacılarından Profesör Susanna Larsson, çikolatanın felçle ilgili olumlu etkisinin içindeki flavonoid maddesiyle bağlantılı olabileceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!