Çıkmazın sebebi gurur ve inat

Güncelleme Tarihi:

Çıkmazın sebebi gurur ve inat
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 16:18

Başkent Otomotivcileri Derneği (BOD) ve OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, 2’nci el oto galerilerinin taşınma sürecinde yaşanan krizle ilgili, “Umarım, gururu ve inadı bir kenara bırakırlar ve hep beraber iş yaparız” dedi.

Haberin Devamı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenleyen Aydın Erkoç, yaşanan süreçle ve ortaya atılan iddialarla ilgili özetle şunları söyledi:
“İnsanın alıştığı, ömrünü verdiği iş yerlerinden çıkması kolay değildir. Ama otomobil ticaretinin de kaldırımlarda değil, daha modern, sosyal donatıların içinde olduğu, yaşanılabilir, gönül rahatlığıyla alışveriş yapılabilecek bir merkezde olmasını istedik. OTONOMİ arsasını almadan önce Büyükşehir Belediyesi’nin Gölbaşı’na böyle bir proje hazırlığı vardı. Arsayı almadan önce esnaf arkadaşlarımızı kapı kapı gezdik. 350 ısrarlı esnaf arkadaşımız, ‘Gölbaşı’na gitmeyiz’ dedi. Bunu hükümet ve belediye yetkililerimize izah ettik. Onlar da ‘Madem öyle kendinize yer bulun’ dediler. Bugün bize muhalif olup da sokağa çıkan 4-5 arkadaşımız ısrarla havaalanı bölgesini istedi. 250’ye yakın arkadaşımız da, ‘Hasköy, Altındağ, Keçiören, Pursaklar, Çubuk’ta yaşıyoruz. Gölbaşı olursa ulaşım masrafına bile gücümüz yetmez’ dedi. Arkadaşlarımızın istekleri doğrultusunda havaalanındaki yeri aldık.

Haberin Devamı

KAYITLARDA 700

Zaman zaman kulağa hoş gelmeyen sözler duyuyoruz. OTONOMİ’de yer olmadığı, pahalı olduğu söyleniyor. Valilik ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz yaptığı denetimler sonucu 2 gün önce açıklanan rakamlara göre Ankara Ticaret Odası’na ve esnaf odalarına kayıtlı 700 tane galericilik yapan iş yeri var. OTONOMİ’ye 700 iş yeri yaptık. Kapasite dolduğunda genişletmeye müsait arsamız da var. Yani Ankara’ya fazlasıyla yetiyoruz.
Sırf muhalefet için kooperatifimiz üyesi olup ayrılan arkadaşlarımız gurur ve inat yapıp farklı bilgiler veriyorlar. Milleti ayaklandırıyorlar. Umarım, gururu ve inadı bir kenara bırakırlar ve hep beraber iş yaparız.”

TAŞINMAYA ‘YÜRÜTMEYİ DURDURMA’

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı, ‘Taşınma için son tarih 1 Mart’ kararının ardından, Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararıyla kent içindeki bazı galeriler taşınmak istememiş ve eylem yapmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!