Çiftçinin yeni hedefi verimi yüksek tohum

Güncelleme Tarihi:

Çiftçinin yeni hedefi verimi yüksek tohum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 12:55

Çiftçinin yeni hedefi verimi yüksek tohum

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)- ANKARA Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, 55 bin üyesi bulunan kooperatif olarak pancar hububat tohumunda yüksek verim ve kaliteyi elde etmek için yeni çalışmalara başladıklarını açıkladı. Bıyıkoğlu, bunun için Rusya ile yakın temas kurduklarını söyledi.
BIYIKOĞLU YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 55. Genel Kurulu, Çankaya Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı. 55 bin üyesi bulunan kooperatifin Kırıkkale, Çankırı, Beypazarı, Bala, Balışeyh, Polatlı, Haymana, Kahramankazan, Ayaş ilçelerinden kongreye katılan binlerce pancar üreticisi, Bıyıkoğlu ve ekibini yeniden göreve seçti. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra kooperatifi 2013 - 2016 döneminde yaptığı çalışmaları konu edinen bir video gösterisi yapıldı. 
ÇOK DAHA İYİ HİZMET VEREN NOKTAYA GELDİK
Genel kurulda bir konuşma yapan Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, "1984 yılında beş kişiden oluşan yönetim kurulunda başkan ve yardımcısı Ankara Şeker Fabrikası görevlileri iken, biz kooperatifin çiftçiye ait olduğunu söyleyerek yönetime talip olduk ve Türkiye'de ilk defa çiftçiler olarak 1992 yılında kooperatifin yönetiminde yer aldık. Kooperatifimiz Ankara'da kiracı durumunda iken bugün Polatlı, Ankara, Balışeyh, Bala, Haymana, Kırıkkale, Çankırı, Beypazarı gibi bir çok il ve ilçede 15 mağazamız, depolarımız, akaryakıt tankerlerimiz, araç ve gereçlerimiz bulunmaktadır. Üyelerimize çok daha iyi hizmet veren bir noktaya gelmiş bulunuyoruz" dedi.
225 MİLYON TL CİRO YAPTIK
Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, 2013-2016 çalışma döneminde kooperatife bağlı olan mağazalarda 225 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Üyelerine yönelik piyasa şartlarının altında satış yapıldığını söyleyen Bıyıkoğlu, kooperatifin bu dönemde yaklaşık 5 milyon lira kar elde ettiğini vurguladı. Bıyıkoğlu, "Önümüzdeki dönem yeni mağazalarımız ve hizmetlerimiz olacak. Üyelerimize satışlarımız noktasında çok daha geniş imkanlar sunmaya çalışacağız. Dört banka ile yaptığımız anlaşmalarda çiftçilerimiz sıkıntı yaşamadan daha uzun vadeli alış veriş yapabilmektedir" dedi.
TOHUMCULUK SEKTÖRÜNE AĞIRLIK VERECEĞİZ
Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Rusya'da tohumculuk enstitüsü ile yaptıkları görüşmelerde yeni nesil tohumlara hem üyelerine hem de Türkiye'ye kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Mayıs ayı itibarıyla yönetim kurulu olarak Rusya tohumculuk enstitüsünü ziyaret edeceklerini belirten Bıyıkoğlu, “Anadolu tarımında çığır açan Bezostiya buğday tohumunun yeni geliştirilmiş halini daha önce inceledik. Bu tohumun Türkiye'ye getirilmesini sağlayacağız. İklim koşullarında sorun yok ve kaliteli yüksek verim elde etmek mümkündür. Çiftçilerimize bu tohumu kazandırdığımızda Türkiye'nin hububat üretimine yüzde 10 daha fazla katkı sunacağımızı düşünüyorum" dedi. Kooperatif Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, pancar ürününde de kaliteli tohum için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 
Ankara Pancar Kooperatifi'nin 55. Genel Kurulu yeni yönetimin seçilmesiyle sona erdi. Kongrede üyelere öğle yemeği için kumanya, hediye olarak da saat verildi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!