Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 00:00
Başkent mutfağının en özel yöresel yemeklerinden Ankara Tava, Ankara’nın en eski esnaf lokantalarından Çiçek Lokantası’nda 43 yıldır aynı lezzette Ankaralıların beğenisine sunuluyor.
1968 yılında Ulus’ta esnaf lokantası olarak açılan ve Türk mutfağına özellikle de Ankara’ya özgü lezzetleriyle tanınan Çiçek Lokantası’nın ‘yeni nesil esnaf lokantası’ parolasıyla Eskişehir Yolu üzerinde açtığı şubesinin, 23 yıllık ustası Sami Sarı 17 yaşında çırak olarak çalışmaya başladığı günden bugüne ustasından öğrendiği lezzet sırlarını devam ettirdiklerini söyledi.
Memnuniyet motive ediyor
Ankara Tava’nın çok emek isteyen bir
yemek olduğuna değinen Sarı, zaman ve malzemeden hiçbir zaman ödün vermeden aynı tadı korumayı başardıklarını belirtti. Çiçek Lokantası müdavimlerinin yıllar sonra da aynı lezzeti sunmanının kendilerine mutluluk verdiğini belirten Sarı şunları söyledi:
“Geçtiğimiz günlerde yeni şubemize gelen bir müşterimiz 20 yıl önce Ulus’taki lokantamızda yediği Ankara Tava’nın lezzetini hala unutamadığını belirterek aynı lezzet olup olmadığını denemek istediğini söyledi. Yemek sonrasında da aynı lezzeti aldığını, geçmişi hatırladığını belirtmesi bizim için büyük motive oldu”