CHP’li Gök ile Yılmaz’dan Balgat soruları

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Gök ile Yılmaz’dan Balgat soruları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 15:47

CHP’li Ankara milletvekilleri Levent Gök ve Necati Yılmaz, Ankara Adliyesi’ndeki iş ve ticaret mahkemelerinin Balgat’a taşınmasını, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. İki vekil de yeni binayla ilgili, “Otopark, güvenlik, ulaşım, yetersiz aydınlatma gibi çok sayıda sıkıntısı bulunuyor” diyor.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ile CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Adliyesi’ndeki iş ve ticaret mahkemelerinin 8 Ocak’tan itibaren Balgat’a taşınmasıyla sıkıntılar yaşandığını belirterek, konuyu TBMM gündemine getirdi. Gök ile TBMM Adalet Komisyonu üyesi de olan Yılmaz, başta hakimler, avukatlar, Adliye personeli ve vatandaşların binanın fiziki sorunları nedeniyle büyük sorun yaşadıklarına değinerek, “Kiralanan Adliye ve bakanlık binaları belirlenirken ilgili kesimler ve vatandaşların ihtiyaçları mı yoksa yandaşlara gelir sağlanması mı ön planda tutulmaktadır” sorusunu yöneltti. Gök ve Yılmaz, konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi verdi. Önergelerde özetle şu sorular soruldu:

Haberin Devamı

SIKINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ MÜ

“Adalet hizmetlerinin Ankara gibi büyük bir metropol kentin değişik semtlerine dağıtılması kararı hangi gerekçeyle alınmıştır? Yeni binanın mülkiyeti kime aittir? Kiralıksa aylık ne kadar kira bedeli ödenmektedir? Kızılay’da bulunan Danıştay’ın eski binası yaklaşık 3 yıldır boş bulunmaktadır. Adliye için mevcut alternatifler arasında Danıştay’ın eski binası neden değerlendirilmemiştir? Ankara’ya yeni bir adliye sarayı yapılması gündemdedir. Söz konusu mahkemelerin taşınması yerine bu binanın yapımının tamamlanması niçin beklenmemiştir? Metro gibi toplu taşıma araçlarıyla ulaşımın bulunmadığı söz konusu bina seçilirken vatandaşın, hakimlerin, avukatların ve Adliye personelinin yaşayacağı sıkıntılar düşünülmüş müdür? Çukurambar’daki binanın gerek orada çalışan adalet mensuplarının, gerek avukatların gerekse de vatandaşların can güvenliğini tehdit eden aksaklıkları ne zaman giderilecektir? 60 mahkemenin taşındığı göz önüne alınırsa, binadaki mevcut 3 asansörün yoğunluğu karşılayabileceği düşünülmekte midir? Yeni binada duruşma salonlarında neden yeterli pencere bulunmamaktadır? Oturma sıralarının 3-4 kişilik olarak tasarlanması duruşmaların aleni olması ilkesiyle bağdaşmakta mıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!