CHP’li milletvekili adayları akademisyenlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

CHP’li milletvekili adayları akademisyenlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 00:00

CHP Ankara milletvekili adayları, Başkentli akademisyenlerle ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde biraraya geldi.

CHP Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen programda söz alan Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, AK Parti’nin düşük gelirlilere yönelik yardımlarını eleştirerek, “Yapmamız gereken, Türkiye’ye yakışmayan bu yönetimi iktidardan uzaklaştırmak. Geçmiş dönemlerde beraber görev yaptığımız insanları asla karalama düşüncesinde değilim. Ama şunu açıklıkla itiraf edeyim ki, CHP olarak biz hiçbir dönemde bu kadar iktidar olmaya heveslenmedik, iktidar olmayı zorunlu bir hedef olarak önümüze koymamıştık. Hepinizin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

Ankara için önemli bir dönemeç

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül de Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini savundu. Önümüzdeki dönemde yapılacak seçimin Türkiye tarihi ve Ankara açısından önemli bir dönemeç teşkil edeceğini söyleyen Şengül, bu nedenle milletvekili adayları ile akademisyenleri buluşturarak fikir alış verişi yapmayı istediklerini anlattı. Ankara’nın önemli sorunları olduğunu iddia eden Şengül, özellikle son birkaç yıl içinde bu sorunların daha da açık hale geldiğini belirtti.

Ankara her geçen gün geriliyor

Geçtiğimiz aylarda Ankara hakkındaki verileri incelediklerini ifade eden Şengül, “Ankara olarak hissettiğimiz gerileme, olumsuzluklar kendisini çok net biçimde gösteriyor. Geçtiğimiz 4 yıl içinde Ankara’da hububat üretimi yarı yarıya düşmüş durumda. Bunlar Merkez Bankası ve TÜİK verileri. Ankara kapanan iş yerleri açısından İstanbul ve İzmir’den daha vahim durumda. Açılan iş yerlerinde görece iyi durumdayken, son 3 yıl içerisinde onda da İstanbul’un altına düşmüş durumda” dedi. Toplantıda akademisyenler de CHP’nin Ankara’da uygulamasını istedikleri seçim stratejisine yönelik görüşlerini belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!