ÇGD’den Hürriyet’e iki ödül

Güncelleme Tarihi:

ÇGD’den Hürriyet’e iki ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2008 00:00

Çağdaş Gazeteciler Derneğinin (ÇGD), ’2007 Başarılı Gazeteciler Ödülleri’ törenle sahiplerini buldu. Ankara Hürriyet’ten Hikmet Uçar ve Uğur Ergan ödüle layık bulundu.

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, ÇGD Lokali’ndeki törende bir meslek örgütü için 30 yılın önemli bir süre olduğunu ifade ederek, ÇGD’nin 30. kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirtti.

Abakay, bir kuruluşun ancak insan hakları, evrensel değerler ve demokrasiyi yaşatarak kalıcı olabileceğini vurgulayarak, "ÇGD, bu ilkesel tavırlarından 30 yıldır taviz vermedi. ÇGD, ne dün ne de bugün hiçbir siyasi partinin, hiçbir ekonomik gücün güdümünde olmadı, olmayacak" dedi.

Ödüller Abakay’ın konuşmasının ardından başarılı gazetecilere ödülleri verildi. Türk basın tarihine ilişkin çalışmaları nedeniyle ’ÇGD Özel Onur Ödülü’ne layık görülen gazeteci yazar Doç. Dr. Orhan Koloğlu, ödülünü DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’den aldı. Sezer, "Çağdaş Cumhuriyetimizin kazanımlarının teker teker törpülendiği bugünlerde, ÇGD’nin 30. yıla girmiş olmasını kutluyorum" dedi.

’Karikatür’ dalında Referans gazetesinden Turgay Karadağ, ’Sayfa Düzeni’ dalında Turkish Daily News’den Sertaç Bala ve Hürriyet Ankara’dan Hikmet Uçar ödüle layık görüldü. ’Rafet Genç Ödülü’nü ise Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan, SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gülcegün’den aldı.

’Fotoğraf’ dalında Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğünden Cem Özdel’in ’Siniyle Kayak Keyfi’, Turkish Daily News’den Selahattin Sönmez’in ise "Toprak Ana" adlı fotoğraflarıyla ödül aldığı gecede, Cumhuriyet gazetesinden Murat Kışlalı ve Emine Kaplan ’Uğur Mumcu Ödülü’nü aldı.

Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya, ’Mustafa Ekmekçi Ödülü’nü Ekmekçi’nin eşi Aldoğan Ekmekçi verdi.

’Mahmut Tali Öngören Ödülü’nü NTV’den Adnan Gerger, ’Haber’ dalında Sabah gazetesinden Veysi Sağlam, Taraf gazetesinden Arzu Çakır,’Röportaj’ dalında Birgün’den Özlem Zorcan, ’Araştırma-Ropörtaj’ dalında da Bizim Gazete’den Sabine Erkuş ve Nihal Kocabay ödüle layık görüldü.

Radyo ve televizyonlar

’Televizyon Programı’ kategorisinde ise TV24’ten Yaşar Taşkın Koç, CNN Türk’ten Soner Yalçın, TRT’den Alican Özinanır, Olay TV’den Gökhan Küçükkaplıdağ, ’Radyo Programı’ dalında TRT Ankara Radyosu’ndan Funda Celasun’un ödüle layık görüldüğü gecede, AA iç Haberler Müdürlüğü muhabirlerinden Ferhat Demircan ’Başkentte Ulaşım Çıkmazı’ başlıklı haberiyle ’Kent Haber’ dalında ödüle layık görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!