Cezaevinden fuara

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinden fuara
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 15:49

Tutuklu ve hükümlülerin ürettiği binlerce ürün, bugün AKM’de açılacak İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nda vatandaşla buluşacak. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, “Ürünlerde 40 bin kişinin el emeği alın teri var” dedi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) bugün açılacak olan İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Türkiye’deki 122 ceza ve infaz kurumunda tutuklu ve hükümlülerin ürettiği mobilyadan gıdaya, tekstilden hayvancılığa, tarımdan hediyelik eşyaya kadar binlerce ürünü Başkentlilerle buluşturacak.  7 Ekim’e kadar açık kalacak olan fuarın son hazırlıklarını yerinde inceleyen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında işyurtlarındaki sisteme ilişkin bilgi verdi. Yıldırım özetle şunları kaydetti:

AYLIK 450 TL KAZANÇ

“Geçtiğimiz yıl yaklaşık 70 bin tutuklu ve hükümlüye halk eğitim müdürlükleri aracılığıyla verilen iş ve meslek eğitimi çalışmalarımız oldu. Bu hükümlü ve tutuklularımızdan 40 bini bu sistemin içinde aktif olarak yer aldı. Sergileyeceğimiz ürünlerde 40 bin kişinin el emeği, alın teri var. Maddi anlamda da küçük kazanımları oluyor. Faaliyetlerde aktif olarak bulunan hükümlü ve tutuklularımızn aylık kazanımları yaklaşık 400-450 lira civarında. Ceza infaz kurumunda bu rakam dışarıdaki rakamdan çok daha farklı anlam taşıyor.

Haberin Devamı

Cezaevinden fuara

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Bizim için asıl önemli olan maddi kazanımdan çok hükümlü ve tutukluların psikolojik ve sosyal olarak kazandıkları. İşyurtları mevzuatı bizim sistemimizi dünyanın en işi ceza infaz iş eğitimi sistemi haline getiren mevzuattır. Dünyanın en büyük iş yurtları ve iş meslek eğitimine sahibiz. Bunun çıktısı olarak bu fuar da dünyanın en büyük bu alandaki fuarıdır.” İşyurdu faaliyetlerinin piyasaya rekabet oluşturmadığını, piyasayı desteklediğini vurgulayan Enis Yavuz Yıldırım hükümlü ve tutuklulardan yüzde 50’sinin de infaz sonrasında aktif iş yaşamına devam ettiğini söyledi.

Cezaevinden fuara

Haberin Devamı

122 KURUM 400 STANT

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre fuara ilişkin rakamlar şöyle:
- 256 işyurdu aracılığıyla hizmetler sürdürülüyor.
- Fuar 20 bin metrekare alan üzerine kuruldu.
- Fuarda 122 kurum kendi ürünlerini satışa çıkaracak.
- 400’e yakın stantta faaliyet yürütülecek.
- Fuar için 400 personel 150 hükümlü görev yaptı.

Cezaevinden fuara

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, AKM’deki fuarın güvenliği için Ceza İnfaz Kurumları Arama Kurtarma Ekibi’nde (CEKUT) yer alan köpeklerin de görev yapacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!