Çevre Mühendisi köftecinin hedefi Ankara’da iş yapmak

Güncelleme Tarihi:

Çevre Mühendisi köftecinin hedefi Ankara’da iş yapmak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 00:00

Adapazarı’nda, üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayınca ıslama köfte lokantası açmaya karar veren çevre mühendisi, köfte ustasının yanında çıraklığa başladı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği Bölümünden 2006 yılında mezun olan 24 yaşındaki İbrahim Çakın, askerden geldikten sonraki 6 aylık süreçte iş bulamayınca ıslama köfte lokantası işletmeye karar verdi.

Çakın, üniversiteden mezun olunca hayatın gerçekleriyle karşılaştığını belirterek, iş arama kaygısıyla geçirdiği 6 aylık sürenin sonunda kendisinin patronu olabilmek için ıslama köfte lokantası açmaya karar verdiğini söyledi. Mayıs ayında askerden geldikten sonra fabrikalar ve arıtma tesislerinde iş aradığını kaydeden Çakın, şöyle konuştu:

NAFİLE GÖRÜŞMELER

"İş görüşmelerine gittim, pek tatmin etmedi. İlk etapta mesleğimi yapmayı düşündüm fakat önü açık değil, verdikleri ücretler ise 600 ile 800 YTL arasında değişiyor. Büyük şehirlerde zaten verdikleri maaşı yollarda harcayacaksınız, bereketi kalmayacak. Üniversite açıyorlar bol bol fakat mezunlara iş olanağı tanımıyorlar. Ne kadar üniversite mezunuyum deseniz de sonuçta iş bulamıyorsunuz. Bazı arkadaşlarıma asgari ücret dahi teklif ettiler. Sonuçta 4 yıllık üniversite bitirmiş insanlarız. Piyasa çok kötü. Sadece çevre mühendisliğinde değil bütün alanlarda böyle."

BABAM ETKİLİ OLDU

İş bulamayınca babasıyla ticaret yapabileceği alanlar üzerinde düşünmeye başladıklarını bildiren Çakın, ilk etapta inşaat malzemeleri satmayı düşündüğünü, fakat fazla sermaye gerektirdiği için bu işi yapmaktan vazgeçtiğini belirtti.

Babasının köfteci ustası olan arkadaşıyla görüşmesinin ardından Ankara’da ıslama köfte lokantası açmaya karar verdiğini ifade eden Çakın, şunları söyledi: "Köfteciliğe başlamamdaki etken babam oldu. Ticaret yapmayı düşündük ama 2000 yılında Ankara’ya taşındığımız için pek çevremiz yoktu. Ticaret yapabilmek için de çevre gerekiyor. Islama köfte işinde çevreye gerek yok diye düşündük. O yüzden bu işi seçtim. Kamil usta sağ olsun beni yetiştirmeye çalışıyor. Staj sonrasındaki hedefim Ankara’da iş yeri açmak."

Köfteci ustası Kamil Aydın ise Çakın’ın iyi bir stajyer olduğunu belirterek, işinde başarılı olacağına inandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!