Cemiyete çiçek atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Cemiyete çiçek atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 00:00

Ünlü Amerikalı florist Lewis Miller ve Ankara cemiyet hayatının ünlü isimleri, ParkOran’da düzenlenen Maison Française Çiçek Atölyesi’nde buluştu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Maison Française Çiçek Atölyesi, Mesa ve Aktürk sponsorluğunda bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. ParkOran’da düzenlenen etkinlikte ünlü Amerikalı florist Lewis Miller, katılımcılara çiçek tasarımı ile ilgili bir sunum yaptı. Yarattığı romantik, sofistike ve Rönesans tablolarını andıran düğün atmosferleriyle ünlü, dünyanın en önemli floristleri arasında yer alan Miller, çalışmalarıyla büyük ilgi gördü.

ÇEVRENİZDEKİLERİ KULLANIN

İki aşamada gerçekleştirilen atölye çalışmasının ilk bölümünde Lewis Miller, Eileen Johnson’un yürütücülüğünde temel teorik bilgiler verdi. Bu aşamada katılımcılar, pembe tonlarındaki ilk aranjmanlarını yaptı. Öğleden sonraki ikinci bölümde ise Miller, turuncu odaklı ikinci aranjman için yaptığı anlatımlarını, gerçekleştirdiği demolarla destekledi. Miller ayrıca, etkinlik için özel olarak Hollanda’dan getirilen 45 çeşit çiçeğe ek olarak, ParkOran’ın zengin florası içinde bulunan leylak, eflatun lilyum, ortanca gibi çiçekleri kendi elleriyle toplayarak, öğrencilerine çevreden toplayacakları çiçekleri nasıl değerlendirebilecekleri konusunda bilgiler verdi.

Haberin Devamı

KARANFİLİN ÖNEMİ

Özellikle Türk kültürünün önemli bir parçası olan ve ülkemizde her yerde bulunabilen bir çiçek olması sebebiyle karanfiller üzerine yoğunlaşan; pembe ve kırmızı tonlarındaki karanfilleri turkuaz bir küp içinde aranje eden Miller, karanfilin ucuz olmasına rağmen yerinde ve doğru kullanıldığında lüks atmosferlerin vazgeçilmez çiçeği olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!