Çarpıp kaçan sürücüye 5 yıl

Güncelleme Tarihi:

Çarpıp kaçan sürücüye 5 yıl
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 01:25

Konya Yolu’nda Bisikletli Hasan Berk Baysal’a otomobille çarparak ölümüne sebep olan sürücü Uğur Küçük, 5 yıl hapis cezası aldı. Baysal ailesinin avukatı kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Hasan Berk Baysal adlı bisikletlinin, Konya-Ankara karayolunda otomobil çarpması sonucu ölümüne ilişkin şoför Uğur Küçük, "taksirle öldürme" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Küçük'ün, "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan yargılandığı dava, karara bağlandı. Duruşmaya, Baysal'ın yakınları ile tarafların avukatları katıldı. Elmadağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan sanık Küçük, olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti. Hakim Yusuf Öztürk, sanığı, "taksirle öldürme" suçundan TCK 85. maddesinin 1. fıkrası gereğince, suçun işleniş şekli, işlendiği yer, sanığın suçtan sonraki tutum ve davranışları ile suçun niteliği dikkate alınarak 6 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak sanığın duruşmalardaki iyi hali, sabıkasız oluşunu dikkate alan mahkeme, takdiri indirimle cezayı 5 yıla düşürdü.

Haberin Devamı

‘TAHLİYE EDİLMEMESİ SEVİNDİRİCİ’

Baysal ailesinin avukatı Erdem Eren, davanın "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan açıldığını belirterek, "Söz konusu olayın somut özellikleri dikkate alındığında eylemin taksirle işlenmediği, bilinçli taksirle işlendiğini görülüyor. Bu yüzden süresi içinde temyizimizi yaptık, gerekçeli karar tarafımıza iletildiğinde de ayrıntılı temyiz dilekçemizi ilgili mercilere ileteceğiz. Sanığın tahliye edilmemesi de sevindirici bir gelişme" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz temmuz ayında, bir bisiklet turundan evine dönen Hasan Berk Baysal’a Konya Yolu Kepekli mevkiinde otomobille çarpan Uğur Küçük, olay yerinden kaçmıştı. Evli ve 1 çocuk babası Hasan Berk Baysal ise olay yerinde can vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!