Can ÖKTEMER
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2011 00:00
Çankaya’da 2004 yılında mahalle yapıldıktan sonra yol, altyapı ve içme suyu sorunlarıyla karşı karşıya kalan Karahasanlı Köyü’nde “Taş Devri” yaşanıyor. Şebeke suyu, 80’lı yıllarda yapılan ve ağzı açık bırakılan bir kuyudan sağlanan köyde vatandaşlar, her an salgın hastalık tehlikesiyle yaşıyor. Haftada yalnızca üç gün otobüs gelen köyde cep telefonları da çekmediği için iletişim sağlanamıyor.
ÇANKAYA’ya bağlı Karahasanlı Köyü’nde yol, altyapı ve içme suyu sorunları köy sakinlerini isyan ettirdi. Köy muhtarı Hüdaverdi Gedik, 2004 yılında köyün mahalle kapsamına alındığını ve mevcut içme suyu, altyapı ve yol sorunlarının yedi yıldan bu yana çözülemediğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları tüm başvurulara rağmen sorunlarının giderilemediğini anlatan Gedik, “80’li yıllardan kalma bir depodan içme suyumuz sağlanıyor. Köylü su faturalarını aksatmadan ödediği halde Büyükşehir Belediyesi düzgün bir su deposu yapmadı” dedi.
Mağdur oluyoruz
İçme suyu sorununun yanısıra ulaşım ve altyapı problemlerinin de olduğunu kaydeden Hüdaverdi Gedik, “Yolumuz yapılmadığından Bala’dan dolaşmak zorunda kalıyoruz ve şehir merkezine normalde 20 kilometre uzaklıktaki köyümüz 60 kilometre mesafeyi buluyor. Diğer yandan otobüs sıkıntısı da çekiyoruz. Belediye haftada sadece 3 gün otobüs veriyor. Öğrenciler ve şehirde acil işi bulunanlar mağdur oluyor” dedi.
Bu sorunların sadece kendi köylerinde değil civar köylere de olduğunu belirten Gedik, “Belediyeden çok büyük hizmetler beklemediyoruz. Sadece temel hizmetlerimizi karşılasalar yeter” dedi. Köyün dernek başkanı Akif Toprak da 1970’li yıllarda Diyarbakır’da bulunduğunu, o dönem o köylerin durumunun kendi köylerinden daha iyi olduğunu söyledi.