Çankaya çArşı AVM’ye karşı

Güncelleme Tarihi:

Çankaya çArşı AVM’ye karşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 00:00

AVM olarak hizmet verdiği yıllarda beklenen ilgiyi göremeyen Maltepe Park AVM, ‘Çankaya Çarşı’ adıyla yeniden düzenlenerek hizmet vermeye başlayacak. Merkezin yüzde 57’lik kısmını satın alan Çankaya Belediyesi, kırsal alanda üretilen ürünleri doğrudan Başkentlilerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi, İller Bankası’ndan yüzde 57’lik kısmını satın aldığı Maltepe Park AVM’yi, ‘Çankaya Çarşı’ adıyla yeniden hizmete açacak.
Haftalık olağan basın toplantısını Maltepe AVM olarak bilinen alışveriş merkezinde düzenleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, merkezin bundan böyle Çankaya Çarşı olarak hizmet vereceğini söyledi. Tanık, ‘Çarşı’ adının hem Anadolu insanının alışveriş mekanı olarak adlandırdığı çarşı anlamında hem de son günlerde yaşanan olaylara atfen Beşiktaş’ın ‘Çarşı’ grubundan da esinlendiklerini dile getirdi.
Merkezin 2008’den bu yana aktif olduğunu ancak, ulaşım düzeni ve konumu itibariyle Başkentliler’in tercihi arasına girmediğini belirten Tanık, “Bu alanı, dayanışma kültürüne yönelik olarak Ankaralılara yeniden kazandıracağız. Çarşı ile dayanışmayı yeniden şehir merkezine taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TARIM VE TÜKETİCİ HEYETİ

18 bin 296 metrekarelik ticari alana sahip kompleksin 10 bin 386 metrekaresinin Çankaya Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Tanık, şunları söyledi:
“Maltepe AVM’nin büyük bölümü artık Çankaya Belediyesi’nin mülkü haline geldi. Burası, hem kültür sanat merkezi hem de doğal gıda ve el emeği ürünlerin vatandaşa ulaştırılacağı bir merkez olarak kullanılacak. Çarşının 850 araçlık kapalı, 50 araçlık açık otoparkı ve dört salondan oluşan sinema alanı bulunuyor. Eylül ayında açmayı planladığımız çarşımızda yer almak için, Kaymakamlığın İlçe Tarım ve Tüketici Heyeti talepte bulundu. Vatandaşa kolay erişim sağlayacak bu talebi de gerçekleştireceğiz.”

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE

Çankaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ÇAYED’in de Çankaya Çarşı’da faaliyet göstereceğini ifade eden Tanık, “Onurlu Tokluk ve Düzenli Beslenme İçin Kır Kent Kardeşliği Projesi kapsamında üretilen ürünler aracısız olarak Ankaralılara ulaşacak ve kırsal alanda yapılan üretimin devamlılığını sağlayacak. Üretici birliklerinin de ürünlerini burada pazarlama imkanları olacak. Çankaya Belediyesi Kent ve Tarım ürünleri ile TARİŞ, TİRE, FOÇA, AOÇ, tarım satış birlikleri ve üretim yapan üniversiteler bu alanda satış yapacakları mekanlara sahip olacak” dedi.

Haberin Devamı

MESLEKİ OLUŞUMLAR

Hoy-Tur, Bin Çocuk Korosu, Sosyal Projeler Merkezi, Anka Spor Kulübü, Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu (ÇABED) ve Kooperatif ve Meslek oluşumlarının Çankaya Çarşı’da yer alacağını vurgulayan Tanık, geriye kalan yüzde 43’lük kısımdaki ticari alanın bu hareketlilikten fayda sağlayacağını vurguladı. Tanık, belediyenin Maltepe Yerleşkesi ve burada bulunan gündüz bakımevi ile etüt merkezinin de büyütülerek kadınlara, çocuklarını emanet edebilecekleri daha geniş imkan sunmayı ve çarşı alanı ile birlikte bir bütün şeklinde ele alarak büyük bir kompleks haline getirmeyi amaçladıklarını da söyledi.

#duranbaşkan

Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı protestolarına destek vermek ve Anadolu değerlerini korumak adına, bir dakikalık saygı duruşu ve ‘durma’ eylemiyle başlayan basın toplantısında Tanık, Çankaya Çarşı Dayanışma ve Kültür Merkezi olarak faaliyet gösterecek alanı basın mensuplarına tanıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!