Güncelleme Tarihi:
DOWN SENDROMLU YÜZÜCÜ CANER EKİN “TAMAM MI DEVAM MI” GÖRÜŞÜNÜ YARIŞ SONRASI BELİRLEYECEK.
Başarılı sporcu, “Üçüncü kez yüzüp, boğaz defterini kapatırım” şeklindeki kararını, yarışın uluslararası boyuta gelmesinin ardından federasyon ve yarış komitesinin “Devam etmen gerekir” şeklindeki isteği üzerine yeniden değerlendirmeye alacak.
İstanbul Boğaziçi Yarışı’nda üçüncü kez kulaç atacak olan Down Sendromlu yüzücü Caner Ekin, “Tamam mı devam mı” kararını da yarış sonrası verecek. Başarılı sporcu, “Üçüncü kez yüzüp, boğaz defterini kapatırım” şeklindeki kararını, yarışın uluslararası boyuta gelmesinin ardından federasyon ve yarış komitesinin “Devam etmen gerekir” şeklindeki isteği üzerine yeniden değerlendirmeye alacak.
1982 doğumlu olan Ekin, 4 yaşından bu yana özel eğitim alıyor ve 12 yaşından beri aralıksız yüzüyor. Yaşamı bir televizyon kanalı tarafından belgesel haline getirilen Caner Ekin, ayrıca basketbol, futbol ve bowling sporlarıyla uğraşıyor.
ZİÇEV SPOR KULÜBÜ’NÜN LİSANSLI SPORCUSU
İrlanda’da 2003 yılında yapılan Dünya Özel Olimpiyat Oyunları’nda bir altın ve bir gümüş madalya alarak dikkaleri çeken Caner Ekin, 2004 yılında Olimpiyat Meşalesi de taşımıştı. 2004 yılında bir dergi tarafından Yılın Sporcusu seçilen Ekin, 2009 yılı Kabotaj Bayramında 7 zihinsel engelli arkadaşıyla 4 saat aralıksız denizde yüzerek takdir topladı. 2010 yılında Arntalya’da sağlam ins anlarla yarışan Caner Ekin, 2011 yılında Ankara Mogan gölünü yüzerek geçek ilk özel sporcu oldu. Ankara Gölbaşı Zihinsel Engellileri Koruma ve Geliştirme Vakfı’nda eğitimi süren Ekin, Ziçev Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olarak yarışıyor.
CANER AVRUPADA EL ÜSTÜNDE TUTULURDU
23 yıldır Avrupa’dan Asya’ya yapılan Boğaziçi Yüzme Yarışlarına katılmayı hedef haline getiren ve bunu geçtiğimiz iki yılda gerçekleştiren Caner Ekin, Kanlıca ile Kuruçeşme arasındaki 6 buçuk kilometrelik parkuru, 1.35.49 saatlik derecesiyle tamamlayarak dünyada bir ilki gerçekleştirdi. 2012 yılındaki yarışlara ikinci kez katılan Ekin, parkuru 1.10.00 saatte sonlandırdı.
Caner’in babası Savaş Ekin, yıllardır hem oğlu hem de onun kişiliğinde down sendromlular için önemli bir çaba içinde olduklarını ifade ederek, “Maddi manevi tüm gücümle oğlumun yanındayım. Bunca çaba içinde zaman zaman küçük destekler almamıza rağmen, bu kapasitede bir sporcunun hakettiği yardımı aldığını düşünmüyorum. Başka bir ülkede bu yetenek ve kapasitedeki bir özel sporcu el üstünde tutulur, büyük destek görürdü. Bizde ise biraz federasyon, biraz yerel yönetim desteği ve büyük aile fedakarlığıyla ancak bu kadarı oluyor” diye dert yandı.