Can dostlar unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Can dostlar unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2021 01:12

Hürriyet Ankara’nın ‘Vicdanlar buz tutmasın’ başlığıyla, sokakta yaşayan can dostlar için yaptığı çağrıya hayvanseverler sessiz kalmadı.

Haberin Devamı

Ankara’da bir grup hayvansever dün Çukurambar’da Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi yakınında bir araya gelerek, bölgede yaşayan sokak köpekleri için kulübe yaptı ve yem bıraktı. Soğuk havaların hayvanların sağlığını tehdit ettiğini söyleyen hayvanseverlerden Ayşe Civelek, “Biz elimizden geldiğince ısınmaları ve yem bulmaları için çalışacağız ama duyarlı vatandaşlardan, belediyelerden de yardım bekliyoruz. Kulübe yapımında kullanılacak malzemeleri temin etmemize yardımcı olsunlar yeter. Biz el birliğiyle şehir genelindeki kulübe sayısını arttıracağız” dedi.

Can dostlar unutulmadı


VETERİNERLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Bölgede düzenli olarak yemleme yapan Şehnaz Soydan ise şunları söyledi: “Sokakta bulduğumuz yaralı hayvanların tedavisi için veterinerlere götürdüğümüz de bizlerden çok yüksek paralar talep ediliyor. En azından bu çaresiz hayvanların tedavisi için veterinerlerin gönüllü olmasını istiyoruz. Sokak hayvanlarına yapılan hizmette fiyatlar konusunda yardımcı olunabilir” dedi.

Can dostlar unutulmadı


35 BİN KÖPEĞE 20 TON MAMA

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başta Ankara Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Patili Can Dostlar Derneği, Pedallı Bisiklet Grubu üyeleri ile Temas Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği olmak üzere hayvansever dernekleri ve gönüllülerle iş birliği içinde sokak hayvanlarını besleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında geçen hafta sonu 22 ilçede 35 bin sokak hayvanına 20 ton mama desteği sağlandı.

Can dostlar unutulmadı

Hürriyet Ankara’nın 24 Ocak’ta ‘Vicdanlar buz tutmasın’ haberinde konuşan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu(HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, havaların eski derecelere düştüğü günler için kentlilere yardım çağrısı yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!